3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Antalyalı öğrenciler neden şaşırdı?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında, Antalaya'dan Diyarbakır'a gelen yaklaşık 400 öğrenci, DİSKİ Ham Su Arıtma Tesisi'ni ve laboratuarlarını gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Öğrenciler Diyarbakır'da suyun musluklardan içildiğini öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Milli Eğitm Bakanlığı ve Turkcell işbirliğinde başlatılan ve 100 bin çocuğu kapsayan Gönül Köprüsü projesi kapsamında Antalya'dan Diyarbakır'a gelen yaklaşık 400 öğrenci DİSKİ Ham Su Arıtma Tesisleri'nin konuğu oldu. DİSKİ Tesisler Daire Başkanı Zülküf Yıldırım eşliğinde devasa tesisleri gezen öğrenciler, Yıldırım'ın yanı sıra biyolog, kimyager, çevre mühendisi ve teknik elemanlar tarafından bilgilendirildi.

Öğrencilere su kaynakları, Diyarbakır'ın içme suyu kalitesi ve arıtma süreci ile ilgili bilgiler verilerek mikro biyoloji, kimya ve toprak analiz laboratuarlarının çalışma esasları anlatıldı.

Arıtma tesisinin tüm departmanları ve suyun geçtiği bütün evreler öğrencilerin ziyaretine açıldı. Tesislerin büyüklüğü ve teknolojisi karşısında oldukça heyecanlanan öğrenciler en büyük şaşkınlığı Tesisler Daire Başkanı Zülküf Yıldırım'dan Diyarbakır'da suyun musluklardan içildiğini öğrenince yaşadılar.

Soru cevap bölümlerinde özellikle bu konu üzerine yoğunlaşan öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemediler.

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 10:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bir dost IP: 88.227.229.xxx Tarih : 9.07.2008 10:54:32

tabi şaşırırlar onların orda su musluktan içilmiyo bence bizim burdan biraz su götürsünler oraya:)