8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Anzele Balıklıgöl gibi olacak

SUR İNSAN HAKLARI KURULU ÜYELERİ BAYDEMİR'İ ZİYARET ETTİ

Diyarbakır Merkez Sur Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Sur İlçe İnsan Hakları Kurulu'nun üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Başkanlığını Sur Kaymakamı Mustafa Kılıç'ın yaptığı İnsan Hakları Kurulu üyeleri, ilçedeki surların yanısıra tarihi ve turistik zenginliklerin ülke ve tüm dünya kamuyouna daha iyi bir şekilde tanıtılması, bu alanda kamuoyu oluşturmak ve duyarlılık meydana getirmek amacıyla, bir süre önce başlattıkları çalışmalar kapsamında geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm İl Müdürü Tevfik Arıtürk'ten sonra dün Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret ettiler. Kurul üyeleri, ziyarette Baydemir'e dünyada eşi benzeri görülmeyecek değere sahip surların yanısıra tarihi ve turistik zenginliklerin korunup, kollanması, bu değerlerin önemi konusunda kamuoyu oluşturarak toplum nezdinde duyarlılık meydana getirmeyi amaçladıklarını belirttiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ziyarette İnsan Hakları Kurulu üyelerini gösterdikleri bu duyarlılıktan dolayı tebrik ettiği belirterek, "Hakikaten merkez Sur ilçemiz, sahip olduğu tarihi ve turistik zenginlikleri değerlendirilecek olursa, müthiş bir iç ve dış turizm döngüsü meydana gelecektir. Bu durum, hiç kuşkusuz ekonomiye büyük canlılık katacak, istihdama da artı kazanç olacaktır. Bu çalışmalara Anakent Belediyesi olarak bizler elimizden gelen bütün çabayı ve desteği vermeye hazırız.

Kaldı ki biz, Anakent Belediyesi olarak zaten göreve geldiğimiz günden bu yana konuyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Takdir edersiniz ki bu konu sadece Anakent Belediyesi'nin yetkisi dahilinde olmayan, öncelikle Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olan Rölöve Anıtlar Bölge Müdürlüğü'nün yetkisi dahilindedir. Biz Anakent olarak bu konuda bir dizi çalışmayı uzun süreden bu yana sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak İçkale'yi tamamen boşaltacağız. Anzele çalışmamızı da bu yıl içinde başlatacağız. İtfaiye oradan çıkacak. Ümit ediyorum, Anzele çalışması bittiğinde, aynı Şanlıurfa ilimizde bulunan Balıklıgöl gibi olacak. Ayrıca Surp Gragos Ermeni Kilisesi'nin onarımına başladık. Gelecek yıl başlarında açılışını yapmayı planlıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 16:54:00
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 23:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?