3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Artık Diyarbakır'ın da şiir kitabı var

Şair Şeyhmus Demir'in uzun süren çalışması sonucu yazdığı 111 sayfadan oluşan 'Ne Haldesin Diyarbakır' isimli ilk şiir kitabı çıktı. Şiir severlerin büyük beğenisini toplayan duygu yüklü kitapta, Diyarbakır'ın tarihi ve kültürü şiirlerle anlatılıyor.

Şiir kitabının büyük ilgi görmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Diyarbakırlı Şair Şeyhmus Demir, kitabının kardeşlik, barış ve hoşgörü timsali olacağını belirterek; "Kardeşliğin, barışın, hoşgörünün timsali olmuş bu tarih kokan kentin, hak ettiği noktaya erişebilmesi için bütün insanlarımızla el ele gönül gönüle vermeliyiz. Böylece Diyarbakırımız hak ettiği noktaya erişecektir. Folklorüyle, kültürüyle, sanatıyla gelenek ve görenekleriyle, bağrından çıkardığı sayısız yazar, şair, bilim ve fikir adamıyla güzel Diyarbakırımız her şeyin en güzelini hak ediyor" dedi.

10 yaşından bu yana şiir yazdığını ve şiire, sanata aşık olduğunu belirten Şeyhmus Demir, şöyle konuştu: "Okurlarımdan çok olumlu yönde görüşler alıyorum. Benim amacım Diyarbakır'ı ve Diyarbakırlıyı şiirlerimde dile getirmek. Onların acılarına, sıkıntılarına tercüman olabilmek. Bunu bir nebze de olsa başarabildiysem ne mutlu bana. İnsanlarımızın duygu ve düşüncelerini, aşklarını, hayallerini, umutlarını şiire dökebilmek benim için de tarifi imkansız bir mutluluk kaynağıdır."

Zaman zaman çok acı ve üzüntü verici olaylara tanık olduğunu, bazılarını birinci elden duyduğunu ve hatta birebir yaşadığını belirten Şeyhmus Demir, sözlerine şöyle devam etti: "Tarihe tanıklık etmiş olan bu kadim kentin çocukları, acıyı değil sevinci yudumlamalı. Gözyaşları sadece sevinç için akmalı. Bu nedenle ben de içimdeki üzüntüyü, ızdırabı bu şekilde şiire yansıttım. İnşallah yüce Allah bana ve benim gibi şairlere ızdırabı değil sevinci anlatan şiirler yazmayı nasip eder."

Şeyhmus Demir ayrıca, Diyarbakırlı Şairler Derneği'ni kurmak için girişimlerde bulunduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 15:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?