3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Asbestli borular değişiyor

Diyarbakır'ın içme suyu şebekesinde yıllardan beri kullanılmış olan asbestli boruların değiştirilmesi çalışmaları hızla devam ediyor.

Üç yıldan beri aşama aşama polietilen ve çelik borularla değiştirilen su şebekesi daha sağlıklı hale gelirken su kaçakları da en aza indiriliyor.

Kentte su kaçaklarının ve sağlıksız suyun en önemli nedenlerinden biri olarak bilinen asbestli borular DİSKİ tarafından polietilen ve çelik borularla değiştiriliyor. Yaklaşık üç yıl önce başlanan boru değiştirme çalışmalarında son olarak Fırat Bulvarı şebekesi tamamlandı. Bulvarın tamamlandığını ve yan kollar üzerindeki çalışmaların sürdüğünü belirten DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, kentin tamamını bu sağlıksız borulardan kurtarmanın en büyük hedefleri olduğunu söyledi. Sarı, polietilen ve çelik boruların çok sağlıklı ve kullanışlı olduğunu belirterek, "Buradaki çalışmayla daha önceki yıllarda döşenmiş asbest boruların tamamını polietilen borularla değiştiriyoruz. Çünkü bu asbest borular gerek sağlık gerekse işletme açısından çok sıkıntılı bir boru tipidir. Her geçen gün bu boruları peyderpey değiştiriyoruz. Üç yıldır bu yönlü çalışmalarımız devam ediyor ve tamamını değiştirmeyi hedefliyoruz. Fırat Bulvarı'nın borularını değiştirdik. Şu anda yan kolları üzerinde çalışıyoruz. Kentimizde yaşayan insanların sağlığı ve su sıkıntısı çekmemeleri için eski boruları polietilen ve çelik borularla değiştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 17:01:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?