3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Asfalt çalışmaları hız kesmiyor

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde asfalt çalışmaları devam ediyor. Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından KÖYDES projesi kapsamında 2 grup köy yolu asfaltlanarak 36 yerleşim birimine daha kaliteli yol hizmeti götürülecek.


Bismil Kaymakam Vekili Dr. Hasan Tanrıseven, Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında yapılan asfalt çalışmalarını denetledi. Kaymakam Tanrıseven, İl Genel Meclisi Üyeleri Sedat Suçiçek, Fikret Kızılkan ve köy muhtarlarıyla birlikte yol çalışmalarını yerinde inceledi. Kaymakam Tanrıseven, KÖYDES kapsamında Bakacak-Çolağan grup yolu ile Tepe-Güzelköy grup yollarının birinci kat asfaltının yapılacağını söyledi. Mevsim şartları itibariyle en uygun zamanda çalışmalara başlandığını belirten Kaymakam Tanrıseven şunları kaydetti:
"KÖYDES'in asfalt çalışmalarında grup köy yollarına ağırlık verdik. Bu çerçevede geçen yıl altyapısını hazırladığımız 50 kilometre yol asfaltlanacak. Bu yollardan 36 yerleşim birimi ve 11 bin nüfus faydalanacak."


Asfaltlamanın yanı sıra 17 kilometre stabilize yol ve 3 köprü inşaatının gerçekleştirileceğini kaydeden Tanrıseven, teknik elemanlar ve Köylere Hizmet Götürme Birliği encümenlerine çalışmaların her aşamasında denetimlerin aksatılmaması talimatını verdi.


İl Genel Meclisi üyeleri ve köy muhtarları da KÖYDES çalışmalarıyla kırsal alanda yaşayan vatandaşın rahat ve konforlu ulaşım imkanına sahip olacağını belirterek, gösterdiği ilgiden dolayı Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven'e teşekkür ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 10:07:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?