3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Asker-vatandaş el ele bayramı kutladı

Diyarbakır'da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı. Tören sonrası yürüyüş yapan askeri birliğe vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

Diyarbakır'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ilk olarak Anıt Park'taki Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı çelenk bırakma törenine Vali Hüseyin Avni Mutlu, 7. Kolordu Komutanı Bekir Kalyoncu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İhsan Uğur ve askeri erkan katıldı. Törende konuşan Yüzbaşı Hamza Mermer, binlerce yıldır aynı çatı altında hiçbir problem olmadan yaşayan ülke insanının geçmişte olduğu gibi bugün de birlik ve beraberliğin verdiği güçle daha nice destanlar yazacak kudrete sahip olduğunu söyledi. Yüzbaşı Mermer, şöyle konuştu:

"Ülkeyi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmayı amaçlayan ortak bir gayret oldukça, ulusal birlik ve beraberliğimize zarar vermek isteyenlerin, bizleri bölerek kendi çıkarlarını gerçekleştirmeye çalışanların gayretleri boşa çıkacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri bu anlayış içinde tüm vatandaşlarımızı kucaklayarak ülkemizin bölünmez bütünlüğüne göz dikenlere karşı var gücüyle çalışmaya devam edecektir."

Yapılan konuşmaların ardından resmi tören geçişi yapıldı. Tören sonrası askeri birlik, Diyarbakır caddelerinde 'Vatan sana canım feda', 'Her Türk asker doğar', 'Türk Öğün Çalış Güven' şeklinde tempo tutarak yürüdü. Vatandaşlar ise askerlere alkışlarla destek verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2008 Cumartesi 12:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?