3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Askeri havaalanında hareketlilik

Diyarbakır Askeri Havaalanı'nda dün gece olağanüstü hareketlilik yaşandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen emir üzerine uzun menzilli füzeler ile 3'erli gruplar halinde bomba yüklü olarak havalanan F-16 savaş uçaklarının Irak sınırını geçtiği iddia edildi. Türk savaş uçaklarının terör örgütü kamplarını vurup vurmadığı henüz açıklanmadı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), PKK terör örgütüne yönelik sınır ötesinde ve sınır içinde başlatmış olduğu operasyonlar aralıksız sürüyor. Hava destekli operasyonların yoğunlaştığı Şırnak, Hakkari ve Tunceli kırsalında zaman zaman güvenlik güçleri ve teröristler arasında sıcak çatışmalar yaşanıyor. Askeri hareketlilik nedeniyle bölgede tansiyon yükselirken, F-16 savaş uçaklarının bomba yüklü havalanması hareketliliği artırdı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen emir üzerine Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nde olağanüstü hareketlilik yaşandı. Gece saat 00.15 sıralarında hangarlardan çıkan F-16 savaş uçakları uzun menzilli füzeler ile havalandı. 3'erli gruplar halinde kalkan 9 uçağın Irak sınırını geçtiği öğrenildi.

Savaşan şahinlerin Kuzey Irak'taki PKK kamplarını bir kez daha bombaladığı iddia edilirken dün geceki askeri hareketlilikle ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Uçakların yaklaşık 2 saat sonra piste geri döndüğü gözlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 12:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?