3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Atatürk'ün Silvan'a gelişinin yıl dönümü

Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'ın Silvan ilçesine gelişinin 92. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Ulu Önder Atatürk'ün 27 Şubat 1916 tarihinde Edirne'den ayrılarak 14 Nisan 1916'da Silvan'a gelişinin 92. yıldönümü törenlerle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk konulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliklere, Gazi Caddesi Hükümet Konağı önünde devam edildi. Törende, Atatürk'ün Silvan'a gelişini sembolize eden bayrak 2 öğrenci tarafından Silvan Kaymakamı Veysel Beyru'ya teslim edilirken, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'ndan Jandarma Teğmen Bülent Usta Atatürk'ün askeri kişiliğiyle ilgili bir konuşma yaptı. Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri folklor ekibinin sunduğu gösterilerin ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller dağıtıldı.

Kaymakam Beyru ve beraberindekiler, tören geçişi sonrası Atatürk'ün 14 Nisan 1916'da Silvan'da 16. Kolordu Komutanlığı görevi sırasında kaldığı ev ve çadır kurduğu yeri ziyaret etti. Burada Atatürk Oratoryosu tarafından konser verilirken, Silvan Belediyesi davetlilere pasta ve içecek ikram etti.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törene, Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, Belediye Başkan Vekili İhsan Baykara, Garnizon Komutan Yardımcısı Jandarma Binbaşı Hüseyin Kanat, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Aydın, Emniyet Müdürü Abdullah Şüküroğlu, Jandarma Bölük Komutanı Emre Başatlı, siyasi parti temsilciler ile çok sayıda daire amirleri ve sivil toplum örgütleri katıldı.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 18:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?