3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Avrupalı gençler Baydemir'i ziyaret etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 'Medeniyetlerin Beşiği Diyarbakır'da Demokrasi Günleri' projesi için kente gelen Alman, Fransız, Norveç ve Danimarkalı gençleri kabul ederek ortak proje geliştirilmesi önerisinde bulundu.


Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Necati Pirinçcioğlu, Proje Eğitmeni ve Yerel Gündem 21 Ulusal Gençlik Parlamentosu Danışma Kurulu Üyesi Umut Süvari, Gençlik Meclisi üyeleri ile Avrupalı gençleri kabul eden Baydemir, Diyarbakır'ın 7 bin yıllık tarihi bir kent olduğunu ve 33 medeniyetin izlerinin bulunduğunu söyledi. Demokrasi, insan hakları ve farklılıkları bir arada barındırmanın Diyarbakır'ın yükselen değerleri olduğunu ifade eden Baydemir, Kürt dilinin kamusal alanda kullanımının önünde engeller bulunduğunu kaydetti. Avrupa'nın genç nüfus azlığı sorunu yaşadığına işaret eden Baydemir, bunun bir risk olarak değerlendirildiğini bildirdi. Diyarbakır'ın nüfusunun yüzde 48'inin 18 yaşın altında olduğunu belirten Baydemir, bunun ciddi bir dinamizm getirdiğini ancak yeteri miktarda altyapı kurulması, gençlerin geleceklerinin hazırlanması için bir çaba gösterilmemesi durumunda bunun da bir risk olduğunu söyledi. Baydemir, Avrupalı gençler ile Diyarbakırlı gençlerin birlikte dört gün boyunca 'Gençlik ve
Demokrasi Projesi' hazırlayacaklarını ve ardından gençlerin Belediye Meclisleri'nde daha fazla yer alması için kampanya düzenleyeceklerini söyledi.


Bu arada Norveçli bir genç Osman Baydemir'e bir tişört armağan ederken, gençler Başkan Baydemir'le hatıra fotoğrafı çektirdi. AB Eğitim ve Gençlik Programlarının 'Eylem 4.3 Ortaklık Kurma Faaliyetleri' başlığı altında kabul edilen 'Medeniyetlerin Beşiği Diyarbakır'da Demokrasi Günleri' adlı proje kapsamında gençler de Dengbej Evi'nde de 'Kültür Gecesi' düzenleyecek.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 16:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?