3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Baba ile özürlü kızı yardım istiyor

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde baba ile özürlü kızının yaşadığı insanlık dramı yürek burkuyor. 

Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki köhne bir evde yaşam mücadelesi veren Abbas Güzel(90) ile zihinsel özürlü kızı Fatma Güzel(60), kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. 

6 yıl önce eşini kaybeden Abbas Güzel, yaşlılığın da verdiği sağlık problemlerinden dolayı yatağa düştü. 

Zihinsel özürlü kızıyla birlikte adeta bir ahırı andıran evde sefalet içerisinde yaşam mücadelesi veren baba-kız, mahalle sakinleri tarafından yapılan yardımlarla geçinmeye çalışıyor. Komşuları tarafından bazı ihtiyaçları karşılanan baba-kız, sefalet içinde yaşadıkları evde yetkililerden ve hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor. Abbas Güzel'in, akli dengesi yerinde olmayan 60 yaşındaki kızı
Fatma Güzel'in acilen tedavi altına alınması gerektiğini ifade eden mahalle sakinleri, "Zihinsel engelli bu kızın sürekli bakıma ihtiyacı var. Yaşlı babası da hastalığı nedeniyle kendisine bile bakamıyor" diyerek yetkililere seslendi. 

Sağlık güvenceleri olmadığını ifade eden Abbas Güzel, "Bizim kimsemiz yok, ben yaşlandığım için çalışamıyorum. Birçok kez geceyi aç uyuyoruz. Ben kendimden çok özürlü kızıma üzülüyorum. Bakıma ihtiyacı var. Yetkililerin bize yardım eli uzatmalarını istiyoruz" diyerek çağrıda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 14:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?