3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Baba katiline 16 yıl hapis

Silvan ilçesinde babasını öldürdüğü iddiasıyla yargılanan şahıs önce ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılırken, cezası, ağır tahrik koşulları oluştuğundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına indirildi.

Silvan'da tartıştığı babasını öldüren V.N. ilk duruşmada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, ardından maktulün uyuşturucu kullanarak şiddet uygulamasının tahrik sayılması sonucu 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada V.N ile avukatı hazır bulundu. Mahkemede savunmasını yapan sanık V.N babasından 13 yaşına kadar ayrı yaşadığını, babasının uyuşturucu bağımlısı olduğunu iddia etti. Sanık, 13 yaşındayken Aydın'daki babasının daveti üzerine ailesi ile birlikte Aydın'a yerleştiğini ifade ederek, "Aydın'da 11 yıl aşçılık yaptıktan sonda askere gittim. Ailem Silvan'a yeniden evi taşıdı. Babam askerlik sonrası benim de Silvan'a dönmemi istedi. Silvan'a dönerek evin altında amcamın oğlu ile birlikte kahvehane açtık. Babamın madde bağımlılığı devam ediyordu. İşyeri mülkiyeti babamla ilgisi yoktu. 15 gün işleyişe sesini çıkarmadı. Daha sonra, birlikte uyuşturucu kullandığı arkadaşlarını eve getirmeye başladı. Ben bunu kabul etmedim. Olaydan 3 gün önce de kahvehanede tartıştık. Ailemi alıp Aydın'a gitmeyi düşündüm. Babamla tartışmaktan korkuyordum. Amcam oğlu, 'Babandır idare et' dedi. Yeniden çalışmak için tezgaha geçince, babam üzerime gelerek küfür etmeye başladı. Beni yumruklamaya başladı. Araya girenler de onu tutamıyordu. Bir ara elinden kurtulup kahvenin arka tarafına kaçtım. Bir kez daha yakaladı. O arada beni dövmeye çalışıyordu. Elime geçen bıçağı babamın beni bırakmayacağı düşüncesiyle batırdım, çok pişmanım" dedi.

Maktulun eşi İ.N ise eşinin esrar kullandığını ve oğlunun 13 yaşına kadar babasından ayrı yaşadığını belirterek, aile olarak yeniden bir araya geldikten sonra eşi tarafından sürekli dövüldüğünü iddia etti. İ.N, Türkçe ve Kürtçe tercümanların aracılığıyla verdiği ifadesinde, "Eşim beni dövdüğünde, V.N araya girerek babasını engellemeye çalışıyordu. Böyle olunca kocam A.İ beni bırakıp V.N'yi dövüyor, küfürler ediyordu. Olaydan önce oğlumu kahvehaneden kovmuştu. Olay olduğunda ben evdeydim, kahvehane de evin altında. Oğlumdan şikayetçi değilim" şeklinde konuştu.

Tanık ve şahitlerin dinlenmesinden sonra iddia makamı mütalaasını mahkemeye sundu, sanık iddiaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra sanığı önce Türk Ceza Kanunu'nun "Kasten adam öldürme" fiili uyarınca ağırlaştırılmış hapis cezasına; maktulün tahrik ve hiddetle öldürüldüğü gerekçesiyle ve sanığın duruşmalardaki davranışlarından dolayı cezayı 16 yıl 8 ay hapis cezasına indirilmesine karar verdi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 18:48:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?