3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Bağları'n gönüllü öğretmenleri

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi'nde öğretmenlik yapan gönüllüler, yemekte bir araya gelerek stres attı.

Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi'nde çalışan gönüllü öğretmenler, düzenlenen yemekte bir araya geldi. Kaburgacı Selim Usta'daki yemeğe Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler, Başkan Yardımcıları Hüsamettin Çiçek, M. Şefik Ay, Başkan Vekili Rojda Balkaş, Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Karahan ve çok sayıda gönüllü öğretmen katıldı. Yemekte konuşan Belediye Başkanı Özsökmenler, sınavlara yaklaşık bir ay kaldığını hatırlatarak, sınavlardan önce yorgunluk atmak istediklerini ifade etti. Eğitim Destek Evi'nin bu yıl da sınavlarda iddialı olduğunu belirten Başkan Özsökmenler, "Eğitim Destek Evi'ne artık aileler de geliyor. Eğitim Destek Evi, gerçekten bir eğitim merkezi haline geldi. Bu hepinizin katkılarıyla oldu. Bir süre sonra bunun önemi ve kıymeti daha iyi anlaşılacak. Burada yetişen çocuklar, bir süre sonra Diyarbakır'a gelip hizmet vermeye başladıklarında, sizin verdiğiniz bu hizmetin önemi daha iyi ortaya çıkacak. Biz orada sadece eğitim vermiyoruz. Diyarbakır'ın geleceğini oluşturacak kuşakları yetiştiriyoruz. Bu açıdan hepinize çok teşekkür ediyorum. Hepinizin teker teker emeği olmasaydı, biz orada adım atamazdık" dedi.

Gönüllü öğretmenler adına söz alan Burhan Peker de yaptıkları sosyal çalışmalar nedeniyle Belediye Başkanı Özsökmenler ve belediye çalışanlarına teşekkür ederek, "Gönüllü olmak veya bir çalışmada karşılık beklemeden yer almak, sorumluluk duygusunun oluşturduğu bir eylemdir. Bunun bilinciyle Bağlar gibi göç ve yoksulluğun neden olduğu eğitimdeki fırsat eşitsizliğine ve çocuklarımızın sosyal alandaki yetersizliğine kayıtsız kalamazdık. Bu sorumluluğu yüreğinde hisseden tüm gönüllü arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gönüllü öğretmenler, yemekten sonra müzik eşliğinde halaylar çekerek eğlendi.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 13:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?