3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Bahar bayramı 'Gülan' coşkusu

Silvan ilçesinde 12 asırdan bu yana kutlanan bahar bayramı 'Gülan' bu yıl da yöre halkı tarafından coşkuyla kutlanıyor. İlçedeki tarihi mekanları gezen vatandaşlar halay çekerek yaza merhaba dedi.

Her yıl 14 Mayıs günü Silvan ve çevresinde kutlanan bahar bayramı kutlamaları bu yıl Yeşil Silvan Eğitim, Kültür ve Yardımlaşama Derneği tarafından organize edildi. Sabahın erken saatlerinde ilçeye gelen yaklaşık bin 200 kişi tarihi Selahattin i Eyyubi Camii'ni ve ilçenin 6 kilometre dışında bulunan Hasuni Mağaraları'nı ziyaretin ardından etkinliğin yapılacağı tarihi Malabadi Köprüsü'ne geçildi. Silvan'ın Çatakköprü köyünde bulunan DSİ Tesisleri piknik alanında kutlamalar yöresel şarkılar seslendiren Zembilfroş Müzik Grubu konseriyle başladı. Hareketli şarkılar eşliğinde halay çeken vatandaşlara Silvan'ın mahalli yemeği olan 'Ayran Çorbası' (Mehir) ve tandır ekmeği ikram edildi.

Silvan Belediye Başkanı Fikret Kaya, " Yüz yıllardır Silvan'da 'Bahar bayramı' anlamına gelen Gülan kutlanmaktadır. Bu kutlama ile insanlar doğa ile buluşuyor. Birlik ve beraberliğin sağlanıldığı bu günler biz insanlar için de önem arz etmektedir. Bayramlar insanlar arasındaki ilişkileri güçlendiriyor. Geçmişten günümüze getirdiğimiz bu coşkuyu gelecek nesillere de taşıyacağız. Bu etkinlikler Silvanlı çocuklarımızın kültürleri ile tanışması açısından önemlidir. Önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlarla kutlanacak. Kültürümüz açısından önemli olan bu tür geleneklere belediye olarak elimizden gelen her türlü katkıyı sunacağız. Bu tür etkinlikler insanların kaynaşmasına da vesile olmaktadır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 12:15:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?