3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Bakan Eker, 250 çiftin arasında

Diyarbakir'da resmi nikahi bulunmayan 250 ciftin nikahi duzenlenen torenle kiyildi. Renkli goruntulerin yasandigi torende evlenen ciftlerin nikah sahitligini yapan Tarim ve Koyisleri Bakani Mehdi Eker, bolgede resmi nikahi olmayan evli cift kalmayacagini soyledi.


Diyarbakir'da Valilik Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi (SYDV) tarafindan resmi nikahlari olmadigi tespit edilen 250 ciftin toplu nikahlari kiyildi. Kervan Saray Dugun Salonu'nda yapilan torene Tarim ve Koyisleri Bakani Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakir Milletvekilleri Abdurrahman Kurt, Kutbettin Arzu, Diyarbakir Valisi Huseyin Avni Mutlu ve cok sayida is adami katildi. Nikah torenine gelen 250 ciftten temsili olarak 16 cifte gelinlik ve damatlik giydirilirken Bedriye Akkoyunlu ve Mehmet Ali Mese ciftinin nikah sahitligini Bakan Mehdi Eker ve Diyarbakir Valisi Huseyin Avni Mutlu yapti. Nikahin kiyilmasinin ardindan bir konusma yapan Bakan Eker, ciftlerin daha once resmi nikahlarinin olmadigini belirterek, "Bu ciftlerimiz yeni evlenmiyorlar. Bunlar yillardir evli ama resmi nikahlari bulunmuyordu. Valiligimiz tarafindan yapilan calismalarin ardindan 250 ciftimize resmi nikah kiymak icin buraya toplandik. Burada yardima muhtac bulunan ciftlerimiz de mevcut, ama resmi nikahi olmadigi icin yardimalamiyorlar. Simdi resmi nikahlari yapildi ve gereken yardimlari da alabilecekler" dedi.


Bakan Eker, nikah sahitliklerini yaptigi ciftin evlenme cuzdanini gelin Bedriye Akkoyunlu'ya verirken, damada ise hediye olarak ceyrek altin takti. Yapilan resmi nikahin ardindan evli ciftler gecenin gec saatlerine kadar dans ederek evliligin tadini cikardilar.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 13:14:31
Güncelleme :13 Temmuz 2008 Pazar 13:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman adsız IP: 88.230.65.xxx Tarih : 13.07.2008 23:59:33

Tebrikler Diyarbakırın çözülmesi gereken en acil sorununu hallettiniz.