3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Bakan Eker Vatandaşlarla bayramlaştı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Milletvekili ve Vali ile birlikte Diyarbakır'ın Çermik ve Çüngüş ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlar ile bayramlaştı. 

Kurban Bayramı nedeniyle memleketi ve seçim bölgesi olan Diyarbakır'a gelen Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Milletvekili Kutbettin Arzu, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Tarım İl Müdürü Mustafa Kayhan ve AK Parti İl Başkanı Ahmet Öcal ile birlikte Çermik ve Çüngüş ilçelerine bayram ziyaretinde bulundular.
 
İlk olarak Çermik Kaymakamı Murat Erkan'ı ziyaret eden Bakan Eker ve beraberindeki heyet, ilçe ile ilgili bilgi aldıktan sonra sokakta vatandaşlar ile bayramlaştı. Çermikte halkla bayramlaşan Bakan Eker ve beraberindekiler daha sonra karayolu ile Çüngüş ilçesine geçtiler. 

Çüngüş Kaymakamı Abdülhalim Can'ı makamında ziyaret eden Eker ve beraberindekiler daha sonra AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret ederek vatandaşlar ile bayramlaştılar. Bakan Eker daha sonra Tarım Bakanlığı tarafından verilen hibe destekleri ile ilgili vatandaşlara bilgi vererek "Buradaki temel sorun nüfusu burada tutacak iş imkanlarının olmayışıdır. Bakanlığımızın bazı kırsal kalkınma programları var. Diyarbakır, Batman ve Siirt illerinde Entegre Kırsal Kalkınma Projesi başlattık. Bu yıl 20 köyde bir kalkınma programı yapılıyor. Çermik ve Çüngüş ilçemizde bu projelerin daha fazla faydalanması hususunda Kaymakam ile görüştük. Mesela üzüm ile ilgili bir tesisi kurulsa ve bunun işlemeciliği burada yapılsa daha iyi bir fiyata satılacaktır. Bu tesis kurulurken maliyetin yarısını biz veriyoruz. Diyarbakır'da 77 tane Tarımsal Kalkınma Kooperatifini destekledik ve yaklaşık 52 milyon YTL'lik bir destek sağladık. Kırsal kalkınma ile 24.5 milyon YTL'lik bir destek sağladık ama duyduk ki burada bu talep az var. Ya bunun önemi sizlere tam olarak ifade edilmedi yada vatandaşlar müracaat konusunda eksik kaldı. Amacımız burada çiftçi ve vatandaşlarımızın tesis sahibi olmasıdır. Yapacakları iş 100 YTL ise 50 YTL'sini iş sahibi verecek 50 YTL'sini ben vereceğim. Yüzde 50 sermaye ye ortağım ama kara ortak değilim" dedi. 

Yapılan görüşmelerin ardından vatandaşlar ile bayramlaşan Bakan Eker ve beraberindekiler daha sonra kara yolu ile Diyarbakır'a döndüler.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 12:45:19
Güncelleme :13 Aralık 2008 Cumartesi 12:46:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?