7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Bakan Yılmaz Diyarbakır'da

GAP'TAN SORUMLU DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ DİYARBAKIR'DA

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak amacıyla geldiği Diyarbakır AK Parti İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada "Bu bölgelere yakışan ölüm değil, hayattır" dedi.

Bingöl'deki temaslarının ardından kara yoluyla Diyarbakır'a gelen Bakan Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada partililere hitaben konuşan Bakan Yılmaz, bölge insanının, tarihi, kültürü ve medeniyetiyle her şeyi hak ettiğini söyledi. Geçmişte sıkıntılı dönemlerin yaşandığını hatırlatan Bakan Yılmaz, "Geçtiğimiz 7-8 yılda sağladığımız ilerleme bize geleceğe dair güçlü umutlar veriyor. Hem ekonomi hem demokrasi hem de hukuk açısından önümüzdeki dönem aydınlık olacaktır" dedi. Bakan Yılmaz,

şöyle konuştu: "Bu bölgelere yakışan ölüm değil hayattır. Yıkmak değil yapmaktır. Medeniyeti, ekonomiyi, demokrasiyi, hukuku ve özgür bir yaşamı inşa etmektir. Bu bölge insanına yakışan budur. İnsanımız bunu yapacak altyapıya sahiptir. Olağanüstü halin yaşandığı dönemlerden çok farklı dönemlere geldik. 10 sene önce hayal dahi edilemeyecek işler gerçekleştirildi. Kırsal alan, üniversite, duble yol, eğitim ve sağlığa harcadığımız kaynaklarla adeta uzun dönem sıkıntılı günler yaşamış toplumun yaraları

sardık."

Bakan Yılmaz, GAP Eylem Planı ile yepyeni bir dönemin başladığını ifade ederek, "GAP için çok önemli kaynaklar harcanıyor. Bunların sonucunda sadece bu bölgenin değil Türkiye tarımının çehresi değişecek. Türkiye'de GAP, Doğu Anadolu Projesi (DAP) ve Konya Ovası Projesi'nin (KOP) tamamlanmasıyla muazzam bir tarımsal üretim artışı olacak. Projelerin tamamlanması için 2013 yılını hedefliyoruz" dedi.

Tarıma dayalı sanayileşme ile birçok insana iş imkanı sağlanacağını vurgulayan Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "2008 yılında GAP'ın toplam ödeneği 1 milyar lira idi, eylem planının ilan edilmesiyle birlikte buna 1 milyar lira daha ilave edildi, 2 milyar lira oldu. 2009 yılında bu 2,7 milyar liraya çıktı. 2010 yılı programında ise 3,1 milyar lira oldu. Bölgede GAP dışında kamu yatırımları da yapıyoruz. Onları da dahil ederseniz 3,5 milyar liraya çıkıyor. 2010 yılında GAP'ta 9 ilde yapılacak kamu yatırımları

için 3,5 milyar lira ödenek ayrıldı. Bu çok önemli bir kaynak. Kalkınma dediğimiz şeyde işin esası insandır. Biz insan odaklı bir politika yürütüyoruz. Kalkınma insanın hayatında meydana getirdiğimiz olumlu değişimdir. Biz halkın taleplerine ve beklentilerine göre memleketi idare ederiz. Kendi kafamıza göre Ankara'da oturup, halk için bu iyidir, bu kötüdür diye karar veren bir parti değiliz."

Bakan Yılmaz, sadece kamu yatırımlarıyla bir bölgenin kalkınmasının mümkün olamayacağını ifade ederek, "Bizim aynı zamanda girişimciliği de geliştirmemiz lazım. Bu bölgeler yine tarihinde ticaret yapmış, zenginleşmiş bölgelerdir. Bu anlamda Diyarbakır bölgenin önemli cazibe merkezidir. Diyarbakır'ın mutlaka bu kalkınma sürecinde öncü illerimizden biri olması gerekiyor" diye konuştu.

Bakan Yılmaz'ın konuşmasının ardından partililerle yapılan görüşme basına kapalı olarak devam etti. Daha sonra Bakan Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile beraber İçkale'yi gezdi, İçkale'de tarihi kilise ve bir zamanlar cezaevi olarak kullanılan binaları ziyaret etti. Cezaevi ziyaretinin ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler tarihi Ulucami'yi ziyaret ettiler.

GAP'TAN SORUMLU DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ DİYARBAKIR'DA
GAP'TAN SORUMLU DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ DİYARBAKIR'DA
GAP'TAN SORUMLU DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ DİYARBAKIR'DA
GAP'TAN SORUMLU DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ DİYARBAKIR'DA
GAP'TAN SORUMLU DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ DİYARBAKIR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 18:14:04
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 00:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?