3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Bakanlara 'Jammer'li koruma

Sabah saatlerinde İzmir'de meydana gelen patlama sonrası herhangi bir saldırı ihtimaline karşı Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker Diyarbakır'da sinyal kesici 'Jammer' araçlarıyla korundu. Jammer araçları Bakanların konvoyundan bir an olsun ayrılmadı.

Sağlık Bakan Recep Akdağ ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a geldi. Bakan Akdağ ve Eker ilk olarak Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret ettikten sonra Elazığ yolu üzerinde yapılan 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi inşaatına giderek incelemelerde bulundu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in hastane ziyareti sırasında asker ve polisin aldığı güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Herhangi bir olayın yaşanmaması için Jammer aracı hastane önünde hazır bekletilirken, asker ve özel hareket timleri bölgede adeta kuş uçurtmadı.

Bakanların ziyaretleri sırasında Jammer aracı konvoydan bir dakika bile ayrılmadı. 400 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi inşaatından çıkışta bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastanenin 82 bin metrekare kapalı alan içerisinde yapıldığını ifade ederek, "Hastane, yoğun bakımları ile birlikte 600'e kadar hasta bakımını üstlenebileceğimiz bir hastanedir. Arazisi 400 dönümün üzerinde olan bir arazidir. Diyarbakır bu hastane ile kalmayacaktır. Önümüzdeki yıllarda burada bölgenin en önemli sağlık kampüsünü inşa etmiş olacağız. Hastanenin şöyle bir özelliği var; Diyarbakır'daki bütün kamu hastanelerinin toplam kapalı alanından daha fazla bir alandır. İnşaata başlandığından bu yana yaklaşık 1.5 sene geçti. Bu aslında AK Partimizin daha önceki hükümetlerden farkını gösteren çok önemli bir nişanedir. Böylesine devasa bir hastaneye başladık ve iki sene içerisinde halkımızın hizmetine sokacağız. Bunlar daha önceden hayal bile edilemezdi. Biz bu arada eski hastanelerde de çok büyük değişiklikler yaptık" dedi

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ise, "Bu yeni yapılan hastaneler ile birlikte Diyarbakır'daki mevcut hizmetlerin nasıl planlanacağı doğrultusunda buraya geldik. Ayrıntılı bir çalışma yapılacaktır. Amacımız bölgedeki sağlık hizmetlerini çok iyi bir noktaya getirmektir. Geçen zaman içerisinde çok önemli çalışmalar yapıldı. Bu hastane ile sağlık hizmetleri daha iyi olacaktır" şeklinde konuştu.

Bakan Akdağ ve Eker daha sonra Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'i ziyaret ederek Saraç'a yeni görevinde başarılar diledi. Sağlık Bakanı Akdağ, ziyaret sırasında Maliye Bakanlığı'nın Dicle Üniversitesi hesabına 19 milyon YTL para yatırdığını açıkladı.


Bakanlar daha sonra Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yatan Türkmen hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, 'Hasta Hakları'nı gerekçe göstererek basın mensuplarının hastaneye alınmasına izin vermedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 16:56:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?