3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Banka kuyruğu kavgası

Diyarbakır'da özürlü ve yaşlıların banka önündeki maaş kuyruğunda yaşanan izdiham nedeniyle 6 kişi baygınlık geçirdi.

Polis ve banka güvenlik görevlileri yoğunluğu önleyemezken, özürlü 2 kişi birbirlerine bıçaklarla saldırdı. Soğuk havada günlerce sırada bekleyen vatandaşlar kuyruk sorununun giderilmesini istedi.

Diyarbakır'da banka önünde yaşanan maaş kuyruğu kavgalara neden oluyor. Devletin 3 ayda bir kendilerine verdiği 450 YTL'lik özürlü ve yaşlılık maaşlarını almak için sabahın erken saatlerinde banka önünde kuyruğa giren vatandaşlar ezilme tehlikesi geçiriyor.

Ofis'teki Ziraat Bankası'na bu sabah maaşlarını almak için gelen yüzlerce vatandaş aynı anda banka önünde yoğunlaşınca izdiham yaşandı. Yaşanan yoğunlukta ezilme tehlikesi geçiren 6 kişi çevredeki vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırıldı.

Yoğunluğu önlemek isrteyen Ziraat Bankası güvenlik görevlileri ile vatandaşlar arasında tartışma yaşanması üzerine polisten yardım istendi. Ancak olay yerine gelen polis memurları da kalabalığı sıraya geçiremedi. 2 özürlü vatandaş sıra nedeniyle birbirlerine bıçaklarla saldırdı.

Kavga, çevredeki vatandaşlar tarafından yatıştırılırken maaş sırasında bekleyen bazı yaşlılar büyük korku yaşadı. Kimi vatandaşlar kendini korumak için taş, sopa ve iskemle kullanırken, ayakta yorulan yaşlı kadınlar ise çaresizlik içinde buz gibi betona oturarak sıranın kendilerine gelmesini bekledi.

Diyarbakırlı vatandaşlar her 3 ayda bir benzer görüntülerin yaşandığı Ofis Ziraat Bankası önündeki izdihamın son bulmasını istiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 16:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?