3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Başarılı öğrencilere altın hediyesi

Silvan ilçesinde SBS, OKS ve ÖSS sınavlarında başarı sağlayan öğrencilerin Silvan Kaymakamlığı tarafından Cumhuriyet altınıyla ödüllendirileceği bildirildi.

Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, öğrencilere sınav bilincini aşılamak, onları sınavlara yönlendirmek, çalışan yönetici ve öğretmenleri bu konuda teşvik etmek, velileri daha duyarlı hale getirmek amacıyla SBS, OKS ve ÖSS sınavlarında başarı sağlayan öğrencilerin başarı ölçülerine göre ödüllendirileceklerini açıkladı.

SBS'de 6. sınıflarda ilçe genelinde ilk beşe girenlere yarım altın ve başarı belgesi, SBS'de 7 .sınıflarda ilçe genelinde ilk beşe girenlere yarım altın ve başarı belgesi,
OKS'de Anadolu Liseleri ve Anadolu Öğretmen Liselerini kazananlara çeyrek altın ve başarı belgesi, OKS'de Fen Lisesi'ni kazananlara Cumhuriyet altını ve başarı belgesi verileceğini belirten Müdür Erboğa, "2008 ÖSS puan sıralamasına göre ilk on öğrenciye Cumhuriyet altını ve başarı belgesi verilecek. Belirtilen başarıları elde eden öğrencilerin anne ve babalarına teşekkür belgesi ve belirtilen alanların her birinde başarı gösteren ve başarı yüzdesi en fazla olan ilk üç okula başarı belgesi, başarı yüzdesi en iyi olan okulun yönetici ve öğretmenlerine takdir belgesi verilecektir. Silvan Kaymakamı Veysel Beyru'nun bize sunduğu büyük desteklerden dolayı bu yıl SBS, OKS ve ÖSS sınavlarında büyük başarı elde edeceğimize inanıyorum. Silvan eğitiminin geleceğe yapılan yatırımlarla büyük bir başarı yakalayacağına inanıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 11:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?