3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

'Başbakan'a iade edeceğiz'

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikası (Kamu-Sen) Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Bürhan, memur maaşlarına yapılan 15 YTL'lik zammı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iade edeceklerini söyledi.


Memur maaşlarına yapılan zam ile ilgili olarak Kamu-Sen Diyarbakır Şubesi tarafından basın açıklaması yapıldı. Şube binasında yapılan basın açıklamasını okuyan Kamu-Sen Şube Başkanı Ahmet Bürhan, yapılan 15 YTL'lik zammı Başbakan Erdoğan'a iade edeceklerini belirterek, "Yüzde 1.96 enflasyon farkının en düşük memur maaşına yansıması 15 YTL'dir. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre son altı ayda yalnızca kiralar 25 YTL artmıştır. Enflasyon farkı olarak verilen 15 YTL'nin memurumuzun mağduriyetini gidermeyeceği ve enflasyon farkını kapatmayacağı açıktır. Elektriğe yapılan yüzde 21'lik zam hangi kriterlere dayanılarak yapıldıysa, memur maaşları da aynı kriterler üzerinden arttırılmalı ve gıda fiyatlarındaki yüzde 15 artış göz önünde bulundurulmalıdır. Bu nedenle bütün illerimizde enflasyon farkına denk gelen 15 YTL'yi sayın Başbakan'a iade ediyoruz" dedi.


Kamu-Sen Şube Başkanı Bürhan, zammın daha adil ve gerçekçi olması amacıyla Genel Merkez tarafından mahkemeye başvurulduğunu bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 15:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?