3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Başkan bu deccal mi?

Diyarbakır 8. Sanat ve Kültür Festivali için Fransa'dan getirilen akrobat grubu, Diyarbakır sokaklarına karnaval alanına dönüştürdü. Yöre halkının yoğun ilgisi ile karşılanan akrobat grubunun bir üyesinin kıyafeti, bir çocuk tarafından çekilince yere düştü. Gösteri aracı ise az kalsın büyük faciaya yol açıyordu. Vatandaşların arasına dalan gösteri aracı, aralarında çocuklarında bulunduğu vatandaşları az daha eziyordu.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Urfakapı semtinde başlayan festival yürüyüşüne Fransa'dan gelen 18 kişilik akrobat grubu da katıldı. Davul zurna eşliğinde dans eden Fransız Malabar gösteri grubuna yöre halkı büyük ilgi gösterdi. Diyarbakır sokaklarını karnavala alanına çeviren akrobat ekibinin bir üyesinin kıyafeti bir çocuk tarafından çekilince gösteri yapan genç uzun çubuklar üzerinden yere çakıldı. Gösterisine kısa bir ara veren akrobat, daha sonra arkadaşlarına eşlik etti.

Gazi Caddesi'nde devam eden gösteri, Dağkapı meydanındaki festival alanına ulaştığında yoğun kalabalık nedeniyle gösteri aracı vatandaşların arasında sıkışınca aracın hareket etmesi üzerine aralarında çocukların da bulunduğu bazı vatandaşlar görevlilerin uyarısıyla aracın altında kalmaktan kurtuldu.

Büyük tehlike atlatan vatandaşlar gösteri aracına "deccal" deyince, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, devreye girdi. Baydemir, Kürtçe
yaptığı konuşmada "Yoldan gelirken birçok kişi 'başkan bu araç nedir? Deccal icatı mı?' diye sordular. Hayır arkadaşlar onlar deccal değil. Fransa'dan gösteri yapmak için geldiler. Allah beni ve kentimde yaşayan insanları diğer deccallardan korusun" şeklinde açıklama yaptı.


Konser, tiyatro, sinema ve şenliklerin yapılacağı Diyarbakır 8. Kültür ve Sanat Festivali. 1 Haziran'da son bulacak.

..
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 11:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?