3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Başkandan festival değerlendirmesi

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) ve Silvan Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 1. Kadın Kültür ve Sanat Festivali'nin değerlendirme toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Fikret Kaya, festivalin çok iyi geçtiğini belirterek, "Gelecek yıl festivale daha çok kişinin katılması için daha geniş kapsamlı çalışma yapacağız" dedi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen 1. Kadın Kültür ve Sanat Festivali sona ererken, festival ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı. Önceki gün biten 1. Kadın Kültür ve Sanat Festivali hakkında değerlendirme yapan Silvan Belediye Başkanı Fikret Kaya ile MKM Yürütme Kurulu Üyesi Fecriye Benek, gelecek yıl daha kapsamlı bir kadın festivali düzenleyeceklerini söyledi. Başkan Kaya, "3 gün yoğun bir şekilde düzenlediğimiz kadın festivali çok yoğun bir şekilde geçti. Bu yıl festivalimiz ilk olmasına rağmen halkımız büyük bir katılım göstermiştir. İlk festivalimizde halkımızın festivale gelmesi yerine, festivalimiz halkımızın ayağına gitti. Festivalimizi çeşitli cadde ve sokaklara yayarak halkın bu etkinliklere daha fazla katılımını sağladık. Daha şimdiden de gelecek yılki festivalimizin hazırlıklarına başladık. Gelecek yıl halkımızın festival etkinliklerinde daha fazla olmasından yanayız. Yıllardır evine kapanan kadınlarımız, annelerimizi, kız kardeşlerimizi festivalde bir araya getirerek sosyal alanlarda rahatlamalarını sağladık. Festivalde kentin kültürel ve sosyal çizgisini belirlemek istiyoruz. Bu etkinliklerde bizlere yardımcı olan herkese ve özelikle basına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

MKM Yürütme Kurulu Üyesi Fecriye Benek, "Silvan ilçemizde bir ilki gerçekleştirerek, bir kadın festivali Silvan halkıyla birlikte, Silvan kurumlarıyla birlikte, İlçe Belediyesi öncülüğünde yapıldı. Birçok yönde kadın kendini kanıtlamıştır. Bu anlamıyla bir ilki gerçekleştirme yönünde bir çalışma startını verdik. Bu çalışma startı, başta da dedik; kadın tarihtir, tarih sanatta buluşuyor ve hayatını kaybetmiş kadın sanatçı arkadaşlarımıza atfedilerek bu festivali gerçekleştirdik. Bu festivali gerçekleştirirken, Silvan'da bunun startını verdik. Burada vermek bizim için anlamlıydı. Bu çalışmalarımızda bize yardımcı olan ve ilgi gösteren Silvan halkına ve herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 17:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?