3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Baydemir ABD'li gazetecilerle görüştü

ABD medyasının CNN, Washintong Post, USA Today, Star Tribune, Chicago Tribune gibi önemli yayınlarının editörlerinden oluşan 16 kişilik gazeteci ekibi, İstanbul ve Ankara'daki temaslarından sonra Diyarbakır'a geçerek Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'le görüştü.

John Hopkins Üniversitesi İleri Düzey Uluslararası Çalışmalar Okulu'nun yürüttüğü Uluslararası Habercilik Projesi çerçevesinde Türkiye'ye gelen ABD medyasının önemli yayınlarının editörleri, Başbakan Tayyip Erdoğan'la görüşmelerinden sonra Diyarbakır'a geçti. Proje Direktörü Louise Lief, Türkiye'yi daha iyi anlamak için en önemli kent olan İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'a gezi programı düzenlediklerini ifade etti.

Gazetecilerin Kürt sorunundan Irak'la olan ilişkilere ve GAP'a kadar birçok sorusunu yanıtlayan Baydemir, Diyarbakır'ın tarih boyunca çeşitli kültürleri bir arada yaşattığını ve bu anlamda zengin bir kent olduğunu belirtti. Genel anlamda demokratikleşme ve Kürt sorununun demokratik çözümü gibi birbiriyle ilgili ve birbirini besleyen iki temel sorun bulunduğunu belirten Baydemir, bu sorunların mutlaka çözüleceğini ve gelecekten umutlu olduğunu söyledi. Gazetecilerin diğer kamu otoriteleriyle görüşmelerinde "hiçbir sorun olmadığı" yönünde cevap aldıklarını hatırlatması üzerine Baydemir; dağların, nehirlerin, köylerin isimlerinin değiştirilmesi, yaptıkları parklara Kürtçe isim verilememesi ile ilgili örnekler verdi. Baydemir, "Hiçbir problemin kalmayacağı günlerin geleceğine inanıyorum" dedi.

GAP ile ilgili bir soruya Baydemir, "GAP'ı siz az duymuşsunuz. 1976'dan beri biz GAP ile yatıyor, GAP ile kalkıyoruz" yanıtını verdi.

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, kendisiyle fotoğraf çektiren gazetecilere Diyarbakır turistik haritası ile kentin tarihi ve turistik mekanlarını gösteren materyaller armağan etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 18:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?