3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Baydemir Barzani ile görüştü

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve beraberindeki belediye başkanları, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Selahaddin kentindeki makamında görüştü, öğle yemeğinde bir araya geldi.

Barış İçin Belediye Başkanları Konferansı için önce Halepçe’ye giden Baydemir başkanlığındaki Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, Doğubeyazıt Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay, Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun’dan oluşan heyet, burada Halepçe Katliamı’nın 20. Yıldönümü’ndeki anma törenlerine katıldı. Halepçe’den sonra Süleymaniye ve Hewler’de Parlamento Başkanı, Bakan ve belediye başkanları ile görüşen Baydemir ve beraberindekiler, ziyaretin üçüncü ve son durağında Selahaddin kentine geçti. Baydemir başkanlığındaki heyet, burada Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’yi makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Baydemir, üç günden bu yana bölgede bulunduklarını çeşitli bakan, belediye başkanı ve diğer yetkililerin gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Bölgenin kat ettiği mesafeden dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getiren Baydemir, Barzani’nin barış yanlısı tutumundan dolayı ayrıca teşekkür etti.

Barzani de heyeti ağırlamaktan ve gelişinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Baydemir, görüşmede Barzani’ye, Diyarbakır evi motifli çini tabak hediye etti.

Daha sonra Barzani, Baydemir ve beraberindekiler öğle yemeğinde bir araya geldi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 14:18:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?