3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Baydemir bir kez daha beraat etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir terör örgütü propagandası yapmak suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Osman Baydemir katılmazken, avukatı Muharrem Erbey hazır bulundu.

İddia makamı mütalaasında, Baydemir'in terör örgütü propagandası yaptığını ve bu gerekçeyle Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2 maddesince 5 yıla kadar hapse mahkum edilmesini istedi. Sanık avukatı Muharrem Erbey, Baydemir'in yaptığı konuşmasında suç unsuruna rastlanmadığı yönünde bilirkişi raporunun bulunduğunu, konuşma esnasında Öcalan'ın resminin 50-60 metre uzakta bulunduğunu öne sürerek beraat talep etti. Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra, sanık Baydemir'in terör örgütü propagandası yaptığına yönelik delil bulunamadığını belirterek, oy çokluğuyla beraatına karar verdi.

Londra Belediye Başkanı'nın davetlisi olarak gittiği İngiltere'de, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın resmi altında konuşma yapan DTP'li Belediye Başkanı Baydemir hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

..
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 14:34:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?