3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Baydemir çocuklar ile bayramlaştı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Ramazan Bayramı dolayısıyla Çocuk Esirgeme Kurumu ve Erkek Yetiştirme Yurdu'ndaki çocukları ziyaret ederek bayram sevinçlerine ortak oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Bayrdemir, vatandaşlar ile sokakta bayramlaştıktan sonra ev ziyaretlerine bulunarak halkın bayramını kutladı. Bağlar ilçesinde ikamet eden Çiftçi, Kaya, Yaşa, Ablay, Özpamuk, Varol ve Çelik alilerine bayram ziyaretinde bulunan Baydemir daha sonra Bağlar İlçe Belediye Başkanı Yurdusev Öszükmen ile birlikte Yenişehir Çocuk Esirgeme Kurumunu ziyaret etti.

KİMSESİZ ÇOCUKLAR EV ORTAMINDA YETİŞİYOR

Çocuklar ile sohbet edip onlara çeşitli hediyeler veren Belediye Başkanlarına yurt hakkında bilgi veren Diyarbakır Sosyal Hizmetler İl Müdürü Oktay Taş; çocukların ev ve aile koşullarına yakın bir ortamda yetişebilmeleri için bölgede ilk kez hayat geçirilen yeni bir uygulama başlattıklarını belirterek, "6 kişilik bir çocuk grubunu iki ay önce tutmuş olduğumuz bir eve yerleştirdik. Çocuklar burada psikolog ve eğitmenlerle birlikte kalıyorlar. Yeni yıla kadar ikinci evimizi de oluşturacağız" dedi. Erkek Yetiştirme Yurdunda kalıpta üniversite sınavına giren 6 çocuktan 4'ünün üniversiteye yerleştiğini belirtti. Taş; Diyarbakır'da bulunan yetiştirme yurtlarının Türkiye'deki en iyiler arasında olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 10:16:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?