3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Baydemir 'Diyar Kart'ı' tanıttı

Diyalog yolunun 'Akıllı kart'tan geçtiğini ifade eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Hiç bir zaman diyalogdan kaçmadık. Kızmak var, küsmek yok, sonuna kadar diyaloga açığız" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve halk otobüslerinde uygulanan akıllı kart sisteminin tanıtımını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, hükümeti havuz sistemine katılmayan muhalif mavi otobüslere benzeterek, ''Onları da diyaloga ve havuz sistemine davet ediyoruz'' diye konuştu.

Siyasi sorulara cevap vermekten kaçınan Baydemir, Cumhuriyet resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşen DTP'li Milletvekillerinin Başbakan Erdoğan ile diyalog için yardım talep etmesi ile ilgili soruya, "Yaşamın bütün alanlarında Büyükşehir Belediyemiz diyalogdan kaçmadı. Tüm yönetimimizin kapısı diyaloga açıktır. Ortak havuz sistemine girmeyen 40 adet mavi halk otobüsünü de havuz sistemine davet ediyoruz. Kızmak var, küsmek yok, sonuna kadar diyaloga açığız. Diyalog yolu 'DiyarKart'tan geçiyor" şeklinde cevap verdi.

OTOBÜS KARTLARINDA EİNSTEİN FOTOĞRAFLARI YER ALIYOR

Ulaşımda devrim niteliğindeki değişim olan akıllı kartları tanıtan Başkan Osman Baydemir, 'DiyarKart' satın alarak şehir içi otobüsle seyahat eden kişilerin hesaplı, konforlu ve güvenli yolculuk yapacağını belirtti. Büyükşehir Belediyesi olarak getirdikleri en önemli yeniliklerden birinin ortak havuz sistemi ve akıllı DiyarKart sistemi olduğunu bildiren Baydemir şunları söyledi:

"Çağdaş, akılcı, teknolojik imkanlarını kullanabilen sistem ile toplu taşımada tam kontrol sağlayıp, ulaşımı konforlu ve güvenli bir hale getiriyoruz. Bu sistemle otobüslerde para alışverişini ortadan kaldırıyoruz. Artık DiyarKart zamanı. 10 Kasım'dan itibaren ortak havuz sistemi içindeki otobüslerde para alış verişi olmayacak."

Diyarbakır'da şehir içi otobüslerde uygulanan akıllı kartların üzerlerinde belediyenin projeleri ve tarihi mekanların fotoğrafları yer alırken indirimli kartların üzerinde dünyaca ünlü fizikçi Albert Einstein'ın fotoğrafı yer aldı.

Gevran ve Ekinciler Caddesi'ndeki esnafı selamlayan Baydemir, Ofis durağından belediye otobüsüne binerek vatandaşlar ile birlikte DiyarKart'la yolculuk yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 16:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?