3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Baydemir festival programını açıkladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, '8. Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali' programını açıkladı. Baydemir, ''Festivallerin oluşturduğu sinerji ile Diyarbakır adeta bir Rönesans yaşamaktadır'' diye konuştu.

Diyarbakır Konukevi'nde düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanı Nejdet Atalay ve ilk kademe Belediye Başkanları katıldı. Baydemir, '' '8. Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali'nde sahne almak, fotoğraflarını sergilemek, filmini göstermek, atölye yapmak, Diyarbakır halkıyla buluşmak bir ayrıcalık haline dönüştü'' diyerek, ''Yürüttüğümüz kültür ve sanat politikaları sonucu gençlerimizin potansiyeli açığa çıkmış, bir taraftan evrensel
nitelikteki eserlerle buluşulmuş diğer taraftan yerel kültürümüz evrensele taşınmıştır. Kültür ve sanat politikalarımızla solan renklerimiz yeniden canlanmıştır. Bu festivallerimizin oluşturmuş olduğu sinerji ile Diyarbakır adeta bir Rönesans yaşamaktadır. Ermeni'sinden Süryani'sine Alevi'sine kadar bu coğrafyada yaşayan inançların buluşması gerçekleşecek. Buluşma sadece tartışma panel, şeklinde olmayacak. Örneğin Konya Mevlana Sema Grubu'nu da, Mardin Kırklar Kilisesi Korosu'nu da kentimizde ağırlayacağız"

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 19:05:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat baturay IP: 88.250.12.xxx Tarih : 20.05.2008 16:28:16

Yapılacak olan bu güzel festival için değerli belediyemize şimdiden teşekkürler.Kültür ve sanata verdikleri önemden dolayı onlara müteşekkiriz.