3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Baydemir hakkında bir dava daha

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve Büyükşehir Belediyesi'nin 2 personeli hakkında 3'er yıl 6'şar ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Dava, yarın Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıklardan Belediye Başkanı Baydemir, eski Sur Belediye Başkanı Demirbaş, Büyükşehir Belediyesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Zülfi Atlı ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Denli'nin, TCK'nın 222. maddesinde yer alan ''Türk Harflerinin Kabulü ve Tatbiki Hakkındaki Kanunun koyduğu yasaklara aykırı hareket etmek'' ve 257. maddesinde yer alan ''Görevi kötüye kullanma'' suçlarından yargılanmaları istendi.

İddianamede, sanıklardan Baydemir, Atlı ve Denli'nin geçen yıl, içerisinde Türkçe ve Kürtçe öyküler bulunan, 'Büyükşehir Belediyesi Öykü Seçkisi' adlı kitabı bastırıp dağıttıkları, Demirbaş'ın da Mart 2007'de organ bağışına ilişkin Türkçe ve Kürtçe içerikli bildiri bastırıp dağıttığı belirtildi.

Sanıkların yasaya aykırı olarak tanzim edilen broşür ve kitaplara ilişkin harcamaları belediye bütçesinden yapmak suretiyle belediyeyi hukuka aykırı olarak zarara uğrattıkları kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 18:12:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?