3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Baydemir Halepçe için K. Irak'ta

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'inde aralarında bulunduğu 4 DTP'li Belediye Başkanı, Halepçe katliamının 20. yıldönümü nedeniyle Kuzey Irak'a gitti.

Baydemir, "Kalbimiz Kürt halkının yanındadır" mesajını verdi.


DTP'li heyetin 3 günlük gezi sırasında Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani ile bir araya geleceği iddia ediliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir başkanlığındaki heyet, Halepçe katliamının yıldönümü nedeniyle düzenlenecek tören ve Dünya Belediyeleri Birliği Konferansı'na katılmak üzere Kuzey Irak'a gitti.

Halepçe Belediyesi'nin davetlisi olarak bölgeye gelen aralarında Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Artak, Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun ve Doğubeyazıt Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay'ın da bulunduğu heyet, 16 Mart tarihinde Halepçe katliamının 20. yıldönümü nedeniyle Halepçe'de düzenlenecek etkinliklere katılacak. Baydemir başkanlığındaki heyet, 17-18 Mart tarihleri arasında Süleymaniye Üniversitesi'nde düzenlenecek Dünya Belediyeleri Konferansı'na katılacak.


BAYDEMİR BARZANİ İLE GÖRÜŞECEK


Osman Baydemir'in, "Kalbimiz her zaman Kürt halkının yanındadır. 16 Mart dünya tarihinin büyük sembollerinden biridir. Biz de Halepçe katliamının yıldönümü münasebetiyle Kürdistan bölgesini ziyaret ettik. Böyle bir suçun her ulus ve millete karşı işlenmesine karşıyız'' dediği öğrenildi.


DTP'li Osman Baydemir'in Kuzey Irak gezisi sırasında Bölgesel Kürt lideri Mesut Barzani ile gizli görüşme yapılacağı iddia ediliyor. Ancak bu görüşme gerek Kürdistan Demokrat Parti (KDP) gerek DTP'li heyet tarafından doğrulanmadı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2008 Pazar 13:26:54
Güncelleme :16 Mart 2008 Pazar 13:31:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?