3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Baydemir Irak'lı konuklarını ağırladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Ortadoğu İnşaat ve Yapı Malzemeleri Fuarı'na Kuzey Irak'tan katılan Belediye Başkanları ve ticaret heyetine bir yemek vererek makamında kabul etti.

Keyfi Kebap Restoran'daki yemeğe Dohuk Belediye Başkanı Şervan Abdulvari, Dohuk Belediyesi Sulama ve Barajlar Sorumlu Müdürü Zayed Abdullah Saeed ile çok sayıda işadamı katıldı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Raif Türk'ün de katıldığı yemekte, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç de hazır bulundu. Konuklarla tek tek tokalaşan Baydemir, yemekte Dohuk Belediye Başkanı Abdulvari ile sohbet etti.

Belediye Başkanı Şervan Abdulvari ve Dohuk Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Hamit Rabetgi öncülüğündeki heyeti daha sonra makamında kabul eden Baydemir, heyete bir buket çiçek ile tablo armağan etti. Baydemir konuklarla sohbet edip kentin geldiği aşama hakkında bilgi verdi. Belediyeler arası ilişkinin önemine değinen Baydemir, Diyarbakır ve Dohuk'un birbirine aktaracağı deneyimler olduğunu ve bu yüzden bu ziyareti çok önemsediğini söyledi. Baydemir, Dohuk Belediye Başkanı Abdulvari'nin kardeş belediyecilik teklifini ise Belediye Meclisi'nde değerlendireceklerini ve en kısa zamanda bunun gerçekleşmesi için gerekli adımların atılacağını belirtti.

Belediye çalışmalarında alt yapının önemine değinen Baydemir, ulaşım, kanalizasyon çalışmalarının bir kent için olmazsa olmaz olduğunu belirtti. Ziyarette konuklar da Başkan Osman Baydemir'e tablo ve tabak hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 13:34:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?