3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Baydemir kadın kutlamalarında

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve eşi İHD Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ ile birlikte 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamalarına katıldı. Başkan Baydemir’i kadınlar alkış ve zılgıtlarla karşıladı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar haftası etkinlikleri kapsamındaki etkinliklere Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir eşi İHD Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ ile birlikte katıldı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Daire Başkanlığı’nın Yenişehir Belediyesi Halkevi’nde düzenlediği kadın etkinliğinde mahalle kadınları Başkan Baydemir ve eşi Yalçındağ’ı alkış ve zılgıtlar eşliğinde “Jîn Jîyan Azadî” sloganları ile karşıladı.

Düzenlenen kadın etkinliğinde kadın dengbêj ile birlikte müzik grupları katıldı.

Coşkulu karşılamadan duyduğu mutluluğu ifade eden Baydemir, kadınlara Kürtçe hitap etti. Annelerin sayesinde bugün Kürtçe’nin kullanıldığını kaydeden Baydemir, bunun için Kürt kadınlarına, Kürt analarına borçlu olduklarını söyledi. Kadınlardan mutlak suretle kız çocuklarını okula göndermelerini isteyen Baydemir aynı zamanda annelerin evlerde bir öğretmen gibi davranarak, çocukları ile kendi ana dilleri ile konuşmalarını istedi.

Yaşamın her alanına kadın ruhunun katılımı ile sorunların çözümünün kolaylaşacağına da vurgu yapan Baydemir, kent olarak zahmetli ve zorlu bir dönemden geçildiğini belirtti.

Bölge ve kent insanına bilinçli olarak yoksulluğun ve yokluğun dayatıldığına değinen Baydemir, “köyleri boşaltılarak kente yerleşmek zorunda olan halkımız, daha önceleri tarımla uğraşarak, toprak sahibi, ev sahibi konumundaydı. Ama şimdi kentte büyük bir yoklukla karşı karşıya bırakıldı” dedi. Yoksulluğun ve yokluğun bir kader olmadığına vurgu yapan Baydemir, birlik ve beraberlik duygusu ile gece gündüz demeden hep birlikte çalışarak bu sorunun aşılabileceğini kaydetti.

Halka hizmeti esas aldıklarını ifade eden Baydemir, halkın huzuruna bir belediye başkanı, bir milletvekili ve parti yöneticileri olarak değil halkın hizmetkarları gibi yaklaştıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 16:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?