3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Baydemir öğrenciler kabul etti

Makamında ilköğretim öğrencilerini kabul eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ülkedeki kaynakların eğitime aktarılması gerektiğini söyledi.

Bu yıl 08-15 Eylül tarihleri arasında kutlanan İlköğretim Haftası nedeniyle çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret eden İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yeşiltaş, Yenişehir İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Atabey ile öğrenciler Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti. Ziyarete Bağlar, Kayapınar, Suriçi ve Yenişehir ilçelerinde bulunan Nükhet Coşkun Akyol, Namık Kemal, Yenişehir ve Cemil Özgür ilköğretim okullarındaki ana sınıfı ve ilköğretim öğrencileri katıldı. Milli Eğitim Şube Müdürü Yeşiltaş ve Yenişehir İlköğretim Okulu Müdürü Atabey, Baydemir'e eğitime yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

Baydemir ise Türkiye'de çocukların tek ihtiyacının eğitim olduğunu vurgulayarak, "Kaynak alanlarının problemli olduğunu biliyorum. Zor ve zahmetli bir kentte yaşıyoruz. Ortak çabalarımızla birtakım şeyleri düzelteceğimize inanıyorum. Geleceğimizi kurtarmak anlamına gelen çocuklarımızın eğitimi için her kurum ve aktörün çabası çok önemlidir. Emeğinizi kutluyorum" dedi.

Belediye olarak imkanlar ölçüsünde öğrencilere destek olduklarını söyleyen Baydemir, her yıl dezavantajlı çocuklara yönelik burs ve tatil imkanı sağladıklarını da sözlerine ekledi. Öğrencilerin kendisine getirmiş oldukları çiçekleri kabul eden Osman Baydemir öğrencilere hediyeler verdi. Daha sonra Baydemir yetkililer ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 14:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?