3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Baydemir'den kredi toplantısı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, merkezi Lüksemburg'ta bulunan Avrupa Yatırım Bankası'nı (AYB) ziyaret ederek, bankanın Türkiye'deki kredi işlerinden sorumlu Direktörü Franz-Josef Vetter ile proje değerlendirme uzmanlarıyla Dicle Vadisi Projesi, toplu konut ve toplu taşıma konularında görüşme yaptı.

Diyarbakır ile AYB ortaklığında yürütülerek tamamlanan Atık Su Tesisleri Projesi'nden övgüyle sözeden Vetter, bu projenin AYB'nin tüm dünyada yürüttüğü projeler arasından proje sonrası incelemelerde bulunmak üzere seçtiği 12 projeden biri olduğunu söyledi. Vetter, sonbaharda AYB'nin ayrıntılı incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelmeyi planladığını belirtti. Baydemir, öğle yemeğinde de Türkiye'nin de bir parçası olduğu Güneydoğu Avrupa Yatırımları Bölüm Başkanı Andreas Verkios ile biraraya geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Avrupa Komisyonu ve KfW gibi uluslararası kuruluşlarla yürüttüğü projelerden örnekler veren Baydemir, Diyarbakır'ın çok deneyimli ve başarılı bir proje partneri olduğunun altını çizdi.

Baydemir, AYB'nin göstermiş olduğu ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, AYB heyetini Diyarbakır'da ağırlayarak kentsel gelişme konusunda onlarla beraber çalışmaktan memnuniyet duyacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 17:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?