3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Baydemir'den yatırım daveti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, gittiği Danimarka’nın Kopenhag kentinin İstihdam ve Entegrasyon Yönetimi’nden sorumlu Belediye Başkanı Jakob Hougaard ile görüştü, buradaki işverenleri Diyarbakır’a yatırım yapmaya davet etti.

Baydemir, Kopenhag ve Diyarbakır kentleri arasında dostluk ve işbirliğini geliştirmek, yoksullukla mücadele ve sürdürülebilir kalkınma çerçevesinde bir vizyon proje olan Sarmaşık Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’ni tanıtmak ve Danimarka’daki iş çevrelerine Diyarbakır’ın yatırım avantajlarını anlatmak üzere gittiği Kopenhag’ta bir dizi görüşmelerde bulundu.

Kardeş şehir için ilk adım

Kopenhag kentinin İstihdam ve Entegrasyon Yönetiminden sorumlu Belediye Başkanı Jakob Hougaard’ın daveti üzerine Kopenhag Belediyesi’ni ziyaret eden Başkan Baydemir, iki kent arasındaki dostluk ve işbirliği ilişkilerini güçlendirmenin yolları üzerine Başkan Hougaard ile fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Baydemir her ne kadar nitelikleri farklı olsa da iki kentin de büyük göç aldığına dikkat çekerek, kentsel katılım politikaları konusundaki deneyim ve bilgi paylaşımlarının önemine dikkat çekti. İki kentte yaşayan yerel halklar arasındaki dostluk ilişkilerinin kültürel aktiviteler çerçevesinde geliştirilerek, gelecekteki proje ortaklıklarına yönelik kolaylaştırıcı bir adım atılabileceğini belirten Baydemir, her yıl düzenlenen Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali’nin bu amaç için iyi bir platform sunabileceğini ifade etti. Belediye Başkanı Hougaard ise Kopenhag’da bulunan farklı etnik kökenlere sahip yurttaşlara yönelik izledikleri sosyal entegrasyon politikalarına değinerek, kültürel aktivitelerin bu alandaki olumlu ve kolaylaştırıcı etkisine, Diyarbakır’dan gelecek sanatçıların Kopenhag’da sergileyeceği kültürel performansların bütünleyici rolüne dikkat çekti. Başkan Baydemir ve Başkan Hugaard, kültürel paylaşımların Diyarbakır ve Kopenhag arasında kardeş şehir bağlarının kurulmasında bir ilk adım olabileceği konusunda benzer düşündüklerini ifade etti.

Yatırım için Diyarbakır’a davet

Başkan Baydemir, Kopenhag ziyaretinin ikinci bölümünde Sarmaşık Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’ni tanıtmak ve Danimarka’daki iş çevrelerine Diyarbakır’ın yatırım avantajlarını anlatmak üzere Danimarka’da yaşayan Türkiyeli iş çevrelerinin resepsiyonuna katıldı. Başkan Baydemir, buradaki konuşmasında, Sarmaşık Derneği Başkanı olarak kentte sürdürülebilir kalkınma odaklı bilgi ve deneyimlerini paylaştı ve sosyal belediyecilik anlayışı gereği çocuk-kadın ve diğer dezavantajlı gruplara yönelik yürütülen diğer projeleri anlattı.

Diyarbakır’da yaşanan yoksullukla mücadele konusunda dayanışma çağrısı yapan Baydemir, bu konudaki temel perspektiflerinin “Balık vermek değil, balık tutmasını öğretmek ve balıkların tutulabileceği göletleri, denizleri oluşturmak” olduğunu belirtti.
Diyarbakır’ın sosyal koşulları, ihtiyaçları ve yatırım alanındaki fırsat ve avantajlarını anlatan iki sinevizyon gösterisi eşliğinde konuşmasını sürdüren Baydemir, Danimarka’daki iş çevrelerini Diyarbakır’a yatırım yapmaları için davet ederek, bu fırsatları kaçırmamak adına iş çevrelerinin yatırım yapmakta geç kalmamaları gerektiğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 15:12:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?