3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Baydemir'e Kürtçe davetiyeden beraat

 DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Osman Baydemir, Kürtçe davatiye bastırdığı gerekçesiyle yargılandığı davadan beraat etti.

Baydemir, aynı gerekçeyle daha önce de açılan 4 davadan beraat etmişti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl düzenlediği ‘Kültür ve Edebiyat Günleri’ nedeniyle Kürtçe ve Türkçe davetiye bastırıldığı gerekçesiyle hakkında ‘görevi kötüye kullanmak ve Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkındaki Kanun'a muhalefet etmek’ suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Osman Baydemir'in yargılanmasına Diyarbakır 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya Baydemir katılmazken, avukatı hazır bulundu. Savcı, iddianamede belirtilen yasa maddeleri uyarınca Baydemir'in cezalandırılmasını talep etti. Baydemir'in avukatı Hayrettin Güzel ise müvekkilinin suç kastıyla hareket etmediğini, daha önce de benzer davalardan dolayı hakkında açılan çok sayıda davadan beraat ettiğini belirterek suç unsurlarının oluşmadığını söyledi.

Mahkeme, her ne kadar sanık Osman Baydemir hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan dava açılmış ise de hakkında mahkumiyetine yeterli ve inandırıcı kesin delil elde edilemediğinden beraatine karar verdi. Baydemir daha önce de Kürtçe-Türkçe yeni yıl, bayram ve festival kartları bastırdığı gerekçesiyle yargılandığı 4 ayrı davadan aynı gerekçelerle beraat etmişti.

aa
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 11:29:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?