3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Baydemir'e teşekkür ziyareti

Diyarbakır'da yaklaşık 200 lise öğrencisi, kente yaptığı hizmetlerden ve okullarına yaptığı ağaç yardımından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret sırasında çok duygulanan ve heyecanlanan Baydemir, "Size ağır bir yük bırakmayacağız. Çağdaş, medeni bir kentin bayrağını devredeceğiz" dedi.
Fatih Lisesi'nin 3 ve 4'üncü sınıflarında okuyan yaklaşık 200 öğrenci Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e baskın gibi bir ziyaret yaptı. Baydemir, öğrencileri tek tek tokalaşarak karşılarken, öğrenciler hem kente yaptığı hizmetler hem de okullarına yaptığı ağaç yardımı nedeni ile teşekkür etti. Baydemir açısından oldukça duygulu ve heyecanlı geçen ziyarette, öğrenciler Baydemir'in yeniden aday olmasını sevinçle karşıladıklarını belirttiler.


Öğrenciler seçimlerde Baydemir'e kesin başkan gözüyle baktıklarını söylerken, Baydemir ile gurur duyduklarını ve kendisini tekrar başkan olarak görmek istediklerini ifade ettiler. Öğrenciler Baydemir'den okullarına ziyarette bulunmasını ve Kürt Yazar Mehmed Uzun'un kitap serisinin kütüphanelerine hediye edilmesini talep etti.


Öğrencilerin yaptığı ziyaretten büyük heyecan duyduğunu belirten Başkan Osman Baydemir, en kısa zamanda okullarını ziyaret edeceği ve Mehmet Uzun'un kitaplarını okullarına hediye edeceği sözünü verdi. Baydemir, makam koltuğu yerine öğrenciler arasında otururken, ayakta kalan öğrencilere, "Koltuğa da birisi otursun" demesi, öğrenciler arasında gülüşmelere neden oldu. Baydemir, kadim kent olan Diyarbakır'a hizmet etmenin çok onurlu bir görev olduğunu belirterek, "80 yılda yapılmayanı 8-9 yılda gerçekleştirdik. Diyarbakır halkına, gençliğine, kadınına, 7'den 70'ine kadar yaşayan her kesime mahcup olmadık" diye konuştu.


Öğrencilerden biri, "Sizinle Kürtçe konuşmak istiyoruz ama tam bilemediğimiz için cesaret edemiyoruz" demesi üzerine Baydemir öğrencilerle Kürtçe konuşarak, Türkçe, İngilizce ve Kürtçe bastırdığı yılbaşı kartına savcının açtığı dava süreci ile ilgili bir anısını anlattı. Öğrenciler sık sık Baydemir'i alkışlarken, Baydemir öğrencilere, "Size ağır bir yük bırakmayacağız. Çağdaş, medeni bir kentin bayrağını devredeceğiz" şeklinde konuştu.


Ailelerinin kendilerini zor koşullarda okula gönderdiğine dikkat çeken Başkan Baydemir, öğrencilere, "Bu dönem çok değerlidir, başarılı olmalısınız. Üniversiteyi kazanmalısınız, mutlaka Türkçe ve Kürtçe'nin dışında bir dil öğrenmelisiniz. Bilgisayarı iyi öğrenmelisiniz. En az sanatın bir dalı ile ilgili olmalısınız. Geçmişinizle ve halk gerçekliğinizle ilgili bilgilere sahip olmalısınız" tavsiyesinde bulundu.
Sohbettin ardından Baydemir, öğrencilere karanfil ve Büyükşehir Belediyesi korosunun seslendirdiği 'Medreselerden Günümüze Kürt Müziği' ile 'Diyarbakır Dengbejleri' albümlerini armağan etti. Öğrenciler daha sonra Büyükşehir Belediyesi servisleri ile mahallelerine götürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 19:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?