3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Baydemir'i kızının doğum gününe çağırdı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in düzenlediği Halk Günü toplantısına katılan bir kadın, kanser hastası olan kızının "Doğum günüme gel" isteğini iletti. Kadının 16 yaşındaki kızı Başkan Baydemir'den bir genç odası ile bilgisayar talebinde bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve Tiyatro Salonu'nda yapılan 49. Halk Günü Toplantısı'nda çok sayıda vatandaş sorun, öneri ve teşekkürlerini Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e doğrudan iletti.

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili 15 daire başkanı ve birim sorumlusu da hazır bulundu. Toplantıda söz alan üniversite öğrencileri gençliği madde bağımlılığından kurtarmak ve korumaj için gençlik merkezi projesinin şart olduğunu belirtti. Hançepek'ten gelen bir genç ise mahallelerine halı saha istediklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir de Büyükşehir'in madde bağımlılarına karşı zabıtai tedbir almasının mümkün olmadığını bu konuda bir görevi de bulunmadığını belirterek, "Uyuşturucu ile mücadele merkezi kuruldu. Biz de partneriyiz. Rehabilite edilecek gençlerin üç öğün yemeklerini, bütçesini hazırladık. Güya açılışı da yapıldı. Ancak doktor, psikolog ve uzman olmadığı için işlemiyor" dedi.
Halk toplantısına katılan bir kadın sosyal güvencesi bulunmadığını ve çocuğu olmadığını belirterek, "Doktorlar tek çare tüm bebek diyor, yardım edin" şeklinde talep buldu.


Baydemir de elinden gelen katkıyı yapacağını söyledi.
Bir kadın da 10 yıl önce eşinin taksisinin vergi borcu nedeniyle kendilerine yeşil kart verilmediğini belirterek tedavi olamadıklarını söyledi. İki ayrı vatandaş da göz ameliyatı olmaları gerektiğini belirterek yardım talebinde bulundu. Başkan Baydemir de söz konusu vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi Sağlık Merkezi'ne gelindiğinde ücretsiz tedavi olabileceklerini söyledi. Baydemir yakında bir başka sağlık merkezi açacaklarını ve zor durumda olan yurttaşlara hizmet götüreceklerini bildirdi. 22 yaşındaki bir genç de babasının eroin bağımlısı olduğunu ve iki yıl önce vefat ettiğini, var olan evin kendilerine verilmesi için amcalarının kendilerine yardımcı olduğunu ama bir amcasının ikna edilmesi için Baydemir'den yardım istediğini belirtti. Aynı genç, "6 kardeşiz. Babam kötü örnekti, biz kendimizi koruduk: Çalışabilmek için iş istiyorum" diye konuştu.


Bağıvar'dan gelen bir kadın da "Kızım hasta, her 15 günde bir Adana'ya Balcalı Hastanesi'ne doktora gidiyoruz. Kızımın durumu ağır, tedavi nedeniyle saçları döküldü. Ben Adana'dayken Bağıvar'ı asfaltlamışsınız, size sonsuz teşekkür ediyorum. Sizden bir de kızımın isteği var. Salı günü doğum günü" diyerek yazılı bir talebi Baydemir'e iletti.

Kanser hastası olan 16 yaşındaki kızın, Başkan Baydemir'i doğum gününe çağırarak bir genç odası takımı ile bir bilgisayar talebinde bulunduğu öğrenildi. Halk Günü toplantısına katılan üç yurttaş da çocuklarının SSPE hastası olduğunu belirterek yardım talebinde bulundu.

Baydemir iş talebinde bulunanlara Belediyenin bir istihdam alanı değil bir hizmet alanı olduğunu belirterek, doğrudan görevleri olmamasına rağmen yoksulluğu yenmek için elbirliği ile çalıştıklarını ve yeni iş alanları için işverenleri kente davet ettiklerini anlattı. Tedavi konusunda herkesin Sağlık Merkezi'nden ücretsiz yardım alabileceğini belirten Baydemir, tüm talepleri ciddiyetle ele alacaklarını ve hepsine geri dönüleceğini söyledi. Baydemir Halk Günü toplantısına katılan tüm yurttaşları yarın yapılacak 75 metre genişliğindeki Batı Çevre Yolu'nun temel atma törenine davet etti. 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 18:01:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?