3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Baydemir'in yargılanmasına başlandı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen iki teröristin cenazesi için araç tahsis ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yargılanmasına başlandı.

Diyarbakır 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık Osman Baydemir ile avukatları hazır bulunurken belediye çalışanı 2 sanık katılmadı. Mahkemeden söz alan Baydemir, suçlamayı kabul etmediğini, iddianamede geçen olayların doğru olduğunu suç kastının olmadığını savundu. İddianamede sorumluluk alanı dışındaki yere araç tahsis ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Baydemir, "Bir cenazenin taşınması ve nakli bizim hem hukuken hem de insani vazifemizdir. Cenazenin taşınmasında amaç, cenazenin açıkta, ortada kalmasını engellemek ve cenaze sahibine hizmettir. Sağlık ve hijyen açısından cenazeler, cenaze nakil araçları ile ya da ambulansla taşınmalıdır. Belediyeler bu konuda kanun gereği görevli ve yetkilidirler. Bu nedenle suç işlediğimi düşünmüyor, beraatimi talep ediyorum" dedi.

Baydemir'in avukatı Muharrem Erbey'in savunmasından sonra mahkeme, PKK'lı cenazelerinin taşınması işleminde imzası bulunan ve duruşmaya katılmayan sanıklardan Memduh Iğırcık ile Cüneyt Gültekin'in mahkemeye zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı 24 Şubat 2009 tarihine erteledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Eren Yıldırım ile Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Ömer Samur adlı PKK'lıların cenazelerini Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinden Diyarbakır'a ve Şanlıurfa'ya getirdiği gerekçesiyle DTP'li Baydemir ile 2 belediye çalışanı hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 15:29:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?