3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Baykal'a Diyarbakır'da protesto şoku

Partisinin, Diyarbakır Class Otel'de gerçekleştirilecek Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına katılmak üzere Diyarbakır'a gelen CHP Lideri Deniz Baykal, bir grup esnaf tarafından protesto edildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Baykal'ın gelişi sırasında vatandaşları sakinleştirmek isteyen CHP'li eski Milletvekili Mesut Değer ile bazı vatandaşlar arasında tartışma yaşandı.


Şanlıurfa gezisinden sonra Diyarbakır'a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Diyarbakır'a 20 kilometre mesafede 200 araçlık konvoyla karşılandı. Davul zurna eşliğinde karşılanan Baykal'ın bulunduğu otobüste Diyarbakır Class Otel'e kadar Türkçe ve Kürtçe şarkılar çalındı. Baykal'ın bulunduğu otobüsün üzerine bu kez kimse alınmazken, konvoyda bulunan bazı araçlardaki partililer camlardan sarkarak tehlike oluşturdu.


Otobüsle Class Otel'in önüne gelen Baykal, aralarında çocukların da bulunduğu 40 kişi tarafından protesto edildi. Slogan atan vatandaşları polis sakinleştirerek otelin önünden uzaklaştırmak istedi. CHP Diyarbakır eski Milletvekili Mesut Değer vatandaşları sakinleştirmek isterken tartışmalar yaşandı.
Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı balıkçılar başında CHP Lideri Baykal otele girdikten sonra da protestolar devam etti. CHP MYK toplantısı basına kapalı yapıldı.
Bu arada, Deniz Baykal'ın otele gelişinden önce CHP Diyarbakır İl Başkanlığı minibüsünde daha önce AK Parti'nin seçimlerde kullandığı 'Haydi Anadolu' parçası çalındı. Basın mensuplarının minibüsten görüntü alması üzerine müzik kesildi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MYK toplantısı sonrası Diyarbakır'daki sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle basına kapalı bir toplantı yaptı. Diyarbakır Demokrasi Platformu üyesi 40'a yakın sivil toplum örgütünün boykot ettiği toplantıya Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (DTSO) Mehmet Kaya. Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu, Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Sezgin Tanrıkulu ve sivil
toplum kuruluşu olmamasına rağmen Diyarbakır Meryem Ana Süryani Kilisesi Başpapazı Yusuf Akbulut katıldı.
(AYŞ-ZG-CMH-Y)
05.06.2008 13:58:42 TSI
NNNN

..
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 17:10:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
amedli_21 IP: 78.189.6.xxx Tarih : 5.06.2008 18:51:08

ne işi var amedde yeni mi akıllarına geliyor güzel memleketim daha önce neredeydiler onlara bizden ekmek yok uyan chp bizden zor oy alırsınız neden paranızı boşa harcıyorsunuz yazık o paralara ve o insnlara o kadar yol geliyorlar üstelik kimileri bir hiç uğruna canından olyor..... HAYDİ ANADOLU YALLAH BAYKALA DOĞRU YOL BİZİM YOLUMUZ...