3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Baykal'dan geçmiş olsun ziyareti

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, terör saldırısında yaralanan askerleri Diyarbakır Askeri Hastane'de ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.


Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla bu sabah Ankara'dan Diyarbakır'a gelen CHP lideri Deniz Baykal, havaalanından yoğun güvenlik önlemleri altında 7. Kolordu Komutanlığı'na geçti.

7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu'yu makamında ziyaret eden Baykal, patlamayla ilgili bilgi aldı. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmenin ardından Diyarbakır Askeri Hastane'ye geçen Baykal, Baştabip Kıdemli Albay Ahmet Erdi tarafından karşılandı.

Patlamada yaralanan 4'ü subay, 4'ü astsubay ve 1 sivil memur olmak üzere toplam 9 yaralıyı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP'liler, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.


Sağlık durumlarının iyi olduğunu söyleyen yaralılardan Yüzbaşı Adem Yazar, "En ön sağda oturuyordum. Bir anda patlama oldu. Araçtan çıkmaya başladık. Hastaneye getirildik. Terörü lanetliyorum" dedi.


Aracın şoförü Cahit Kara ise, "Bir anda patlama oldu. Araba havaya kalktı. Sol taraftaki camı kırarak kendimi dışarı attım. Sağ taraftaki kapıyı açarak tahliyeyi sağladım. Her gün oradan geçiyorduk. Öğrenciler olduğu için orada yavaşlıyorduk. Böyle bir saldırı hiç aklımıza gelmedi. Normalde diğer yollarda hızlı seyrediyorduk. Ama orada, öğrenciler vardı ve yavaşlamamız gerekiyordu" diye konuştu.


Diyarbakır Askeri Hastane'de görevli olan ve eşi patlamada yaralanan hemşire Hülya Zorba, asker olan eşi Orhan Zorba'nın patlama sonrası kendisini aradığını ve hemen olay yerine koştuğunu anlatarak, "O an hastanedeydim. Bir patlama oldu. Eşim beni telefonla aradı. Olay yerine doğru koştum. Eşimin yüzü kanlar içindeydi, ama durumu iyi gözüküyordu. Büyük bir şok yaşadım. Askerler bizi lojmana aldı. Eşimin bacağından sorunu olduğunu anlayınca hastaneye geldik. Eşime burada bakıyorum" şeklinde konuştu.


Baykal ve beraberindekiler, yaralıları ziyaret ettikten sonra Diyarbakır Valiliği'ne geçerek, Vali Hüseyin Avni Mutlu ile bir araya geldiler.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2008 Pazar 14:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?