3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Bayrağa yapılan saygısızlığa kınama

Diyarbakır'da DTP tarafından düzenlenen basın açıklaması sırasında bir okulun direğinde bulunan bayrağın indirilmesine sivil toplum örgütlerinden tepki geldi.

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Pazartesi günü, Diyarbakır'ın Koşuyolu semtinde düzenlediği basın açıklaması sırasında bir okuldaki Türk bayrağının indirilmesine sivil toplum örgütlerinden tepki geldi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Fahrettin Akyıl, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Alican Ebedinoğlu tarafından konuyla ilgili olarak ortak bir yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada Diyarbakır'ın provokatif bir eyleme tanık olduğu belirtilerek, "Önceki gün Diyarbakır'da hepimizi derinden üzen provokatif bir eyleme tanık olduk. Bayrağımız her yurttaşın saygı duyması gereken ulusal simgemizdir. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen eylemlere benzerlik taşıyan bu eylemi kınıyoruz. Değerli hemşerilerimizi sağduyulu bir şekilde bu tür provokatif eylemlerden uzak durmaya çağırıyoruz" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 17:10:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fırat IP: 88.230.69.xxx Tarih : 17.07.2008 14:44:05

Provokasyonu yapan dtp ve dtp li belediye başkanlarından başkası değil. Ne zaman terör örgütü dağda sıkışsa içerdeki yardakçıları bu tür olaylara başlıyor içerde.