3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Bayramda belediye otobüsleri ücretsiz

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat bir bayram geçirmeleri için bir dizi tedbir aldı.

Diyarbakır'da bayram boyunca belediye otobüsleri bedava olacak. İtfaiye Daire Başkanlığı'nda ise muhtemel yangınlara karşı izinler kaldırıldı.Zabıta ekipleri kentteki denetimlerini sürdürecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir bayram dolayısıyla yayınladığı mesajda tüm vatandaşların bayramını kutladı. Baydemir, mesajında dayanışma, paylaşma, sevgi, hoşgörü, barış ve kardeşlik duygularının Ramazan ayında doruğa çıktığını belirterek, bu duygu ve davranışların herkesin yaşam tarzı olması temennisinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi vatandaşların rahat bir bayram geçirmeleri için bir dizi önlem aldı.

Üç günlük bayram boyunca Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüsler vatandaşları ücretsiz taşıyacak. İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı özellikle bayramın birinci günü vatandaşların mezarlıkları ziyareti rahat yapabilmeleri için ek sefer koyacaklarını bildirdi. İtfaiye Daire Başkanlığı da 9 güne uzayan tatil süresince muhtemel yangınlara karşı izinleri kaldırdı. İtfaiye Merkez ve Kantar Şubeleri'nde 84 personel üç vardiya halinde 24 saat hizmetleri kesintisiz sürdürecek.

İtfaiye Daire Başkanlığı, tatil için başka kentlere gidenlere evlerini ve işyerlerini terk etmeden önce elektrik akımı ile çalışan cihazların fişlerinin çekmeleri hatta sigortalarını kapatmaları önerilerinde bulundu. İtfaiye su ve tüp gaz vanalarının da kapatılması gerektiğini bildirdi. Zabıta Daire Başkanlığı da gıda üretim ve satışı yapılan işyerlerine yönelik denetimlerini sürdürecek. Zabıta ekipleri mezarlıklarda halkın dini duygularını istismar edenler ile seyyar satıcı ve işportacılara karşı önlem alacak. Zabıta ayrıca çocuklara patlayıcı ve parlayıcı madde satan işyerlerine yönelik denetim yapacak.

Her türlü belediye hizmetleri için 153 Alo Belediye, su ve kanal ile ilgili sorunlar için 185 Alo DİSKİ, mezarlık, cenaze gibi işlemler için 188 Alo Mezarlık Hattı ve yangınlar için 110 İtfaiye telefonları 24 saat esasına göre vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 14:44:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?