7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

BDP'den Halepçe yürüyüşü

BDP'DEN DİYARBAKIR'DA HALEPÇE KATLİAMI YÜRÜYÜŞÜ

Hasepçe katliamının 22'nci yıl dönümü nedeniyle Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından bir yürüyüş düzenlendi.

1988 yılında dönemin Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin tarafından 5 bin insanın hayatını kaybetmesi ve 7 binden fazla kişinin de yaralanmasına neden olan Halepçe katliamı ve 1978 yılında İstanbul'da yapılan Beyazıt katliamını nedeniyle Diyarbakır'da BDP İl Başkanlığı tarafından yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe kapatılan DEP'in eski Milletvekili Leyla Zana, BDP MYK üyesi Meral Danış Beştaş ve İl Başkanı Cafer Kan ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde katliamın izlerini taşıyan fotoğraflar ile BDP il binasından Koşuyolu Parkı'na kadar yürüyen vatandaşlar, sık sık Saddam Hüseyin aleyhinde slogan attılar. Yürüyüş sonrası bir açıklama yapan İl Başkanı Cafer Kan, katliamı kınadıklarını belirterek, "Kimyasal silahlar kullanılarak 5 binin üzerinde insanı katlettiler. Dönemin Devlet Başkanı Saddam Hüseyin kadın çocuk, demeden herkesi öldürdü. O zaman olay olduğunda dünyada hiç kimse yeterince tepki vermedi ve yeterince yaptırım yapılmadı. Toplu katliamlar savaşlar, işkenceler gibi savaş suçları bir ülkeye ya da bir döneme özgü olmadığını gösteriyor. Yapılan bu katliamları kınıyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından kalabalık grup sessiz bir şekilde dağılırken yürüyüş sırasında ise Şivan Perver'in Halepçe şarkısının çalması dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 14:34:04
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 19:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?