3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Belediye mezar için harekete geçti

Ergani ilçesinde yaşayan bazı kişilerin hayatta olmalarına rağmen haksız yere mezarlıkları parsellemeleri belediyeyi harekete geçirdi.

Belediye Başkanı Nadir Bingöl, kaçak parsellenen ve demirlerle örülen boş mezarların söküleceğini söyledi.

Ergani'de hayırsever bir vatandaşın yıllar önce mezarlık yeri olarak bağışladığı 125 dönüm arsada bazı kişilerin, hayatta olmalarına rağmen metrekarelerce alanı izinsiz bir şekilde parselleyerek mezarlığa çevirmesi belediyeyi hareket geçirdi. Ergani Belediye Başkanı Nadir Bingöl, kaçak mezar parselleyenlere kanuni yaptırım yapacağı uyarısında bulundu. Gülbahar mezarlık alanında incelemelerde bulunan Başkan Bingöl, "Söz konusu vatandaşlara süre verdik, belediyemize gelip bildirim yapmaları gerekiyor.

Verilen sürede gerekli işlemleri yerine getirmeyen kişilerin çevirdikleri yerler sökülmek kaydıyla yaptırım uygulanacaktır" diye konuştu.

Öte yandan Gülbahar'daki mezarlığın ihtiyaca cevap verebilmesi için gerekli çalışmaları başlatacaklarını müjdeleyen Başkan Bingöl, bu çalışmalar çerçevesinde mezarlık alanını tel örgüyle çevireceklerini, vatandaşların yakınlarının mezarlarını rahatlıkla ziyaret edebilmeleri için mezarlık içine yol açacaklarını, su sorunu yaşanmaması için sondaj vuracaklarını ve özellikle de kış aylarında cenazesi olan vatandaşların sıkıntı yaşamamaları için cenaze namazının da kılınacağı şekilde uygun yer yapılacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 11:11:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?