3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Belediye ve Valilik arasında protokol

Diyarbakır'da Sümerpark proje alanında verilecek hizmetlere yönelik olarak Büyükşehir Belediyesi ve Valilik arasında işbirliği protokolü imzalandı.


Diyarbakır'da 1990'lı yıllarda gerçekleştirilen özelleştirme çalışmaları kapsamında kapatılan ve 1998 yılında eski Sümerpark Halı Fabrikası alanında Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri ile oluşturulan 'Göç Alan Kentlerde Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon' projesi kapsamındaki gençler, kadınlar ve çocuklara yönelik hizmet verecek tesislerin güçlendirilmesi çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu yıl içinde tamamlanması beklenen pilot proje kapsamında; göç eden nüfusun kentsel hayata katılımının sağlanmasına yönelik olarak eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri sunacak Sümerpark'ın günde ortalama bin kişiye hizmet sunması hedefleniyor.


Diyarbakır'da Sümerpark tesisleri dışında gerçekleştirilen diğer pilot projelerin de bu yıl içinde tamamlanması bekleniyor. İnşaat, inşaat kontrolörlük ve mal alımının yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğin göçle gelen nüfusa yönelik stratejik planlar geliştirerek yeni projeler hazırlanmasını öngören teknik destek projesi kapsamında da il genelinde kapasite geliştirme eğitimleri sürüyor. 'Göç Alan Kentlerde Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon' projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Valiliği arasında işbirliği gerçekleştirmek için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Vali Hüseyin Avni Mutlu arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokol, kamu hizmetinin planlanması, örgütlenmesi, sunumu ve yönetimi konularında kapasite geliştirilmesine yönelik tüm faaliyetleri kapsıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Kıdemli Program Görevlisi olarak belirlendi. Belediye ve Valilik'ten üçer kişinin de proje faaliyetleri kapsamında koordinasyonu sağlaması hedefleniyor. Protokol ile Valilik ve Belediyenin sosyal hizmetler, sağlık, eğitim, strateji, halkla ilişkiler birimleri gibi temel hizmet birimleri ve il müdürlükleri arasında da işbirliğinin geliştirilmesi öngörülüyor. İşbirliği protokolünün ön görüşmeleri ile ilgili olarak 21 Nisan'da Dedeman Oteli'nde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş, Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili daire başkanları ile Vali Yardımcısı Mehmet Yeşilbaş ve il müdürlerinin katıldığı bir çalıştay düzenlenmişti.

..
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 16:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?