3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Belediyeden 7 bin öğrenciye destek

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir 7 bin öğrenciye içerisinde okula başlayan çocukların tüm ihtiyaçlarının yer aldığı birer çanta armağan etti.

Çocukların sevgi gösterisi ile karşıladığı Baydemir, "Şu anda karşımda geleceğin öğretmenleri, mimarları, doktorları, hemşireleri, belediye başkanlarını, başbakanlarını görüyorum" dedi.

2008-2009 öğrenim yılı başlarken Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 bin öğrenciye içerisinde A'dan Z'ye tüm okul ihtiyaçlarını karşılayacak malzemelerin bulunduğu çantalar hediye edildi. Çocuklara armağanlarını vermek üzere Alparslan İlköğretim Okulu'na giden Baydemir'e, Sur Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Kaya ile Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Karahan ve Eğitim Sen yöneticileri eşlik etti. Baydemir, kendisini alkışlarla karşılayan öğrencileri selamlarken sınıf öğretmeninin Baydemir'i göstererek "Tanıyor musunuz?" sorusunu öğrenciler birbirinden farklı yanıtladı. Bazı öğrenciler "Evet", bir kısmı "Osman Abi", bir öğrenci ise "Başbakan" diye yanıt verdi. Bunun üzerine Baydemir, "Şu anda karşımda geleceğin avukatları, doktorları, hemşireleri, mühendisleri, öğretmenleri, belediye başkanları, milletvekillerini görüyorum" dedi. Baydemir, kendisine "Başbakan" diyen çocuğu göstererek, "Geleceğin başbakanını da görüyorum" diye konuştu. Baydemir, Büyükşehir Belediyesi olarak 4 yıldan beri her yıl güçlerinin yettiği oranda eğitime katkıda bulunduklarını söyledi. 4 bin 298'i Suriçi bölgesindeki okullar olmak üzere toplam 5 bin çantayı ilköğretim okuluna yeni başlayan çocuklara dağıtacaklarını, 2 bin çantayı da ihtiyacı olan bir üst sınıftaki çocuklara armağan edeceklerini söyleyen Baydemir dağıtım sırasında ilköğretim okulu yöneticileri, sosyal kurum ve kuruluşlar ile Eğitim Sen'den destek aldıklarını söyledi.

Eğitim Sen Şube Başkanı Abdullah Karahan da son 20 yılda eğitimdeki başarı seviyesi Türkiye'deki iller arasında 68'inci sıraya gerileyen kentteki eğitim kalitesini arttırmak için göstermiş olduğu çabalardan dolayı Baydemir'i kutladı. Alparslan İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Güçlü ise Baydemir'e gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi'nin armağan ettiği sırt çantasının içinde 12 kurşun kalem, 12'li kuru boya kalemi, 2 silgi, 2 kalemtraş, kalemlik, 30 santimlik cetvel, iki 60'şar sayfalık çizgili defter, bir 60 sayfalık kareli defter, 30 sayfalık resim defteri, cilt ve etiket ile Diyarbakır haritasının bulunduğu bir yap-boz bulunuyor. Geçen yıllarla birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin çantalarıyla okula merhaba diyen çocuk sayısı 26 bin 600'ü buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 17:49:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?