3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Belediyenin seçim kampanyası

AK Parti ve DTP arasında yerel seçimlerde rekabetin en çok yaşanacağı Diyarbakır'da propagandalar başladı.

DTP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, yaptıkları hizmetleri anlatan "Diyarbakır Kalesi'nden notlar" başlıklı afişleri bilboardlara astırdı.

29 Mart 2009'da yapılması planlanan yerel seçimlere 4 ay gibi kısa süre kala, Diyarbakır'da seçim startı verildi. Diyarbakır'ı mutlaka kazanmak isteyen AK Parti ve DTP arasında büyük çekişmenin yaşanacağı tahmin edilirken bölgede iki güçlü parti de belediye başkan adayı belirleme konusunda titiz davranıyor. Belediyecilik çalışmaları ve politikaları nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerinin hedefindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, eleştirilere bilboardlardan cevap veriyor. Baydemir kentin sokak ve caddelerindeki bilboardlarla yaptıkları hizmetleri halka anlatıyor. Diyarbakırlı ünlü şair Ahmet Arif'in, "Diyarbekir Kalesi'nden Notlar" adlı şiirini başlık yapıp hizmetlerini bilboardlara taşıyan DTP'li belediye 100 adet bilboard ve 260 adet raket panoda, "Diyarbakır'dan Ankara'ya kadar asfalt'', "Modern atık su arıtma tesisini açtık, günde 130 bin ton suyu arıtıyoruz. Musluklar akmıyordu. Türkiye'nin en ucuz ve kaliteli suyunu musluktan içiyoruz. 41 bin 420 öğrencimize eğitim desteği sunduk. 373 bin 200 kişiyle aşımızı paylaştık. Ortadoğu'nun en büyük Hayvan Borsası'nı açtık. Altyapı sorunumuz yok, 80 yılda yapılanın 4 katını 9 yılda yaptık" bilgilerini veriyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin astırdığı bilboardlarda, "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" sözü dikkat çekerken, Diyarbakırlılar, DTP'li belediyenin başlatmış olduğu propagandayı normal karşılıyor. Vatandaşlar, "Başka bir partinin Diyarbakır'da kazanması mümkün değildir. Belediyenin hizmetlerinden çok memnunum. Türkiye için demokrasiden ve özgürlüklerden yana partilerin gelmesini isteriz. Bu yönde bir dileğimiz var. Bilboardlarla tanıtım çok iyi bir seçim yöntemidir. DTP'li belediyenin başarılı olacağına inanıyoruz. Her belediye yaptığı hizmetleri halka duyurmak zorunda. Diyarbakır'da DTP'nin kazanacağını düşünüyoruz. Bunun alternatifi yoktur'' şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 14:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?