3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Bilim ve Teknoloji sergisin yoğun ilgi

Silvan ilçesinde 'Bilim ve Teknoloji Haftası' dolayısıyla Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileri tarafından 'Bilim ve teknoloji' sergisi düzenlendi.

Silvan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri tarafından düzenlenen 'Bilim ve Teknoloji' sergisinde çeşitli projeler yer aldı. Silvan YİBO'da 'Bilim ve Teknoloji Haftası' nedeniyle düzenlenen tören saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Öğrencilerin 'Bilim ve Teknoloji Haftası' nedeniyle birer şiir okuduğu etkinlikler çerçevesinde Silvan YİBO öğrencilerinin, atık malzemeleri değerlendirerek yaptıkları eserler için hazırlanan sergi büyük beğeni topladı.

Havanın sıcak olması nedeniyle okulun voleybol sahasında düzenlenen sergide yıl boyunca öğrenciler tarafından tasarlanan bilim ve teknoloji ürünlerine yer verildi. Sergiye Silvan Belediye Başkan Vekili Abdulbaki Çeliktemel, Silvan AK Parti İlçe Başkanı Nedim Kılıçaslan, Silvan DTP İlçe Başkanı Eşref Yatar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Cüneyt Akkuş, kurum amirleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Silvan YİBO Fen ve teknoloji öğretmeni Ayşe Karaboğa, "8-10 Mart günlerini kapsayan 'Bilim ve Teknoloji Haftası' nedeniyle okulumuzda yaptığımız projeleri sergilemekteyiz. Elektrikli projeler, vücudumuzdaki sistemlerle ilgili madde ve elementlerle ilgili projelerimiz önemli projelerdir. Maddi imkansızlıklardan dolayı araç gereçlerimizde sıkıntılar çektik. Ama yine de çok güzel projelerimiz olmuştur. İnanıyorum ki bu öğrencilerimiz daha imkanlı malzemeler olduğu zaman çok daha güzel projeler
yapacaklardır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 11:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?