3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Bin aileye kuru gıda dağıtıldı

Türkiye Kızılay Derneği Diyarbakır Şubesi Ramazan ayı nedeniyle bin yoksul vatandaşa 100 YTL değerinde kuru gıda yardımı yaptı.

Yapılan araştırmalarda 20 bin yoksul insanın yaşadığının tespit edildiği Diyarbakır'da Türk Kızılay Derneği tarafından Ramazan ayında geleneksel hale getirilen sıcak yemek yerine bu Ramazan'da kuru gıda dağıtıldı. Fakir vatandaşların Ramazan ayında sahur ve iftarlarını daha zengin besinler ile açmaları için bin aileye dağıtılması planlanan kuru gıda yardımı için yaklaşık 3 bin kişi başvurunca, Kızılay yetkilileri yardımda izdiham çıkmaması için günler önce tespit edilen yoksul vatandaşlara yardım kartları dağıttı. Ellerine aldıkları kartlar ile sabahın erken saatlerinde çoluk çocukları ile Balıkçılarbaşı semtinde bulunan Kızılay Derneği Diyarbakır Şubesi önünde kuyruğa giren kadınlar görevliler tarafından sırayla içeri alındı. Aralarında hamile kadınlarında bulunduğu kadınlar 40 kilogramlık kuru gıda torbalarını sırtlarında taşıması dikkat çekti.

Kızılayın yoksul vatandaşlara dağıttığı yardım kolileri içinde ' 5 kilogram pirinç, 5 kilogram yağ, 5 kilogram makarna, 5 kilogram toz şeker, 5 kilogram nohut, 1 kilogram çay, 2 kilogram zeytin, 1 kilogram salça, 3 kilogram bulgur, 2 kilogram mercimek ve 2 kilogram kuru fasulye olduğu öğrenildi.

ASKER ANNESI YARDIM ALAMADI

İzdiham yaşanmadan yardımların düzenli bir program çerçevesinde dağıtıldığını ifade eden, Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Hikmet Hamzaoğulları, "Her yıl Ramazan ayında yoksul vatandaşların iftarlarını açmak için sıcak yemek dağıtıyorduk ancak bu yıl yönetim kurulumuzun aldığı kararla bu yıl kuru gıda dağıtmaya karar verdik. Hayır sever vatandaşlarımızdan gelen yardımlar doğrultusunda bin aileye 40 kilogramlık 100 YTL değerinde gıda dağıttık ancak bu yardımlardan en az 5 bin kişi yararlanacak. Bize başvuran vatandaşların müracaatların tümünü inceledik ihtiyaç sahipleri tespit edilip yardım kartları verdik, yardımlar geldikçe dağıtmaya devam edeceğiz. Amacımız fakir ve kimsesiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmaktır" dedi.

5 Çocuğu ile birlikte yardım almaya gelen Mensure Sızanak isimli genç bayan ise çaresizlikten dolayı yardım almaya geldiğini belirterek "Eşim inşat işçisi hasta olduğu için çalışamıyor. En büyüğü on yaşında olmak üzere 5 çocuğum var. Hiç bir gelirimiz yok vatandaşlardan gelen yardımlar ile geçimimizi sağlıyoruz. Kızılay'ın bize yapmış olduğu yardım 15 günlük ihtiyacımızı giderecek. Bu tür yardımların sürmesini istiyoruz" diye konuştu.

Asker annesi olduğunu söyleyen eden yaşlı bir kadın ise kimsesiz olduğunu hasta olduğu için kalabalık kuyruğa giremediği için yardım alamadığını söyledi.

Yürek burkan görüntülerin yaşandığı Kızılay merkezi önünde yardım alanlar sevinirken alamayanlar ise çaresizce evinin yolunu tuttu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 15:20:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?